Liga prvaka: Twente uzeo bod prvaku, remi Spursa u Bremenu

Londonski klub, u kojem igraju četvorica hrvatskih nogometaša, prvi put igra u Ligi prvaka, a premijeru će pamtiti po sjajnom startu u utakmicu, ali na kraju ipak neodlučenom ishodu (2-2) u gostima kod njemačkog Werdera.

Spursi su u vodstvo došli već u 12. minuti nakon što je Benoit Assou-Ekotto dubinskom loptom na lijevoj strani pronašao Garetha Balea. Velšanin je ubacio u kazneni prostor, a Petri Pasanen je pod pritiskom Petera Croucha sproveo loptu u vlastitu mrežu. Samo šest minuta kasnije Crouch je i sam zabio pogodak i to u svome stilu. S lijeve je strane nabacio Rafael van der Vaart, a 201 centimetar visoki napadač je glavom smjestio loptu u gol domaćina.

Werder je ipak dvije minute prije kraja prvog poluvremena uspio smanjiti zaostatak nakon što je Wesley ubacio s lijeve strane, a Hugo Almeida glavom svladao Cudicinija. Izjednačenje je, pak, uslijedilo dvije minute poslije odmora nakon preciznog udarca Marka Marina s 20-ak metara.

U 87. minuti je Crouch imao veliku priliku da svome klubu ipak donese tri boda, izbio je sam pred Tima Wiesea, ali poslao je loptu pored vratnice.

Od Hrvata igrao samo Ćorluka


Od hrvatskih igrača u Tottenhamu, u utorak je igrao samo Vedran Ćorluka (odradio cijeli dvoboj). Stipe Pletikosa i Niko Kranjčar nisu ulazili u igru, dok Luke Modrića nije ni bilo u kadru zbog ozljede lijeve potkoljenice zadobivene u subotnjoj utakmici protiv West Bromwicha.

Branitelj naslova Inter nije uspio doći do pobjede u Enschedeu kod nizozemskog prvaka. Poveli su, istina, "nerazzurri" u 13. minuti pogotkom Nizozemca Wesleya Sneijdera koji je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon udarca Diega Milita.

No, Twente je izjednačio samo sedam minuta kasnije nakon što je Theo Janssen iz slobodnog udaraca pogodio bliži kut Julija Cesara. Poslije Janssenova ubacivanja iz kornera u 30. minuti Interov prošlosezonski junak Milito je nespretno reagirao i glavom matirao vlastitog vratara.

Ipak, momčad Rafaela Beniteza je do poluvremena izjednačila golom Samuela Eto'oa nakon duplog pasa s Goranom Pandevim, a rezultat se više nije mijenjao do kraja ogleda.

Totalsport