Liga prvaka: Sutra prvi susreti četvrtfinala

Real i Inter pokušat će da pred svojim navijačima dođu do pobjede nakon što su tijekom vikenda pretpjeli poraze u domaćim prvenstvima. Real je izgubio od Sportinga iz Gijona, a Inter od gradskog rivala AC Milana, čime su drastično umanjili šanse za osvajanje titula državnog prvaka.

Susret s Tottenhamom za trenera Reala Josea Mourinha ima poseban značaj, s obzirom da je prije tri dana doživio prvi poraz na domaćem terenu u državnom prvenstvu poslije punih devet godina. Sve izvjesnije gubljenje utrke sa Barcelonom za titulu prvaka Španije natjeralo je sve u "kraljevskom klubu" da se fokusiraju na Ligu prvaka.

Veliki problem za Mourinha predstavlja ozljeda najboljeg igrača Cristiana Ronalda, čiji nastup je pod znakom pitanja.

"Možda ćemo rizikovati i ubaciti Ronalda u startnu postavu", rekao je Mourinho.

U drugoj sutrašnjoj utakmici sastaju se Inter i Schalke, klubovi koji se nalaze u sličnoj situaciji s obzirom da im u domaćim prvenstvima ne ide kao u Ligi prvaka.

"Nero-azuri" su do prije dva dana gajili nadu da nekako mogu do pete uzastopne titule prvaka Italije, ali ih je poraz od gradskog rivala udaljio od tog cilja.

Trener Intera Leonardo najviše problema ima u odbrani jer je iskusni Brazilac Lucio povrijeđen.

Tradicija je na strani Schalkea, koji je u četiri natjecateljska susreta s jedinim preostalim talijanskim predstavnikom na međunarodnoj sceni zabilježio dvije pobede, uz po jedan remi i poraz.

Preostale dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu su u srijedu, a sastaju se: Chelsea - Manchester United i Barcelona - Šahtar.

(Fena)