Liga prvaka: Slavlje Dinama u Albaniji

Europska liga, Liga prvaka, uefa liga prvaka, GNK Dinamo, Skenderbeu
Skenderbeu je poveo u 37. minuti golom Bledija Shkembija. Izjednačio je El Arabi Hilal Soudani u 66. minuti, a pogodak odluke zabio je Josip Pivarić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je otvorio utakmicu čvrstom i agresivnom igrom, međutim ubrzo je je bilo jasno kako Dinamo ima kvalitetniji sastav. 'Modri' su u prvom poluvremenu imali daleko veći posjed lopte i nekoliko sjajnih prilika, no ipak su na odmor otišli s pogotkom zaostatka. Hrvatski prvak je već u sedmoj minuti imao zicer, no Soudani je pucao ravno u domaćeg vratara nakon odlične asistencije Marka Pjace. Dinamo je mogao do vodstva i u 11. minuti, a ponovo je začetnik akcije bio Pjaca. Nakon što je prošao dvojicu albanski igrača, gurnuo je loptu na krilo Soudaniju koji je centrirao u sredinu, no Hodžić je slabo reagirao. Hodžić je imao odlične prilike i u 28. i 44. minuti, no nije to bila večer 20-godišnjeg napadača iz Sarajeva koji je iznenađujuće dobio priliku u napadu umjesto Čileanca Angela Henriqueza.

Skenderbeu je jedinu priliku u prvom dijelu imao u 36. minuti i iz nje je stigao do vodstva. Pogodak je postigao bivši veznjak Rijeke i Kamen Ingrada, 36-godišnji Shkembi iz slobodnog udarca. Shkembi je sjajno pucao, no pogodak ide i na dušu Dinamova vratara Eduarda jer je lopta išla u njegov kut.

Seriju promašaja Dinamo je nastavio i u nastavku. U 48. minuti je glavom pored gola pucao Taravel. Prvi potez Zoran Mamić je povukao nakon sat vremena igre gurnuvši u igru Ćorića umjesto Machada. Šest minuta kasnije Dinamo je izjednačio. Ćorić je presjekao jednu loptu na sredini terena, te potom uposlio Roga koji je petom izbacio domaću obranu te gurnuo Pjacu u sjajnu priliku. Pjaca je mogao sam završiti akciju, no nesebično je asistirao Soudaniju kojem nije bilo teško zabiti u prazna vrata. U 75. minuti Dinamo je mogao i do preokreta. Pjaca je nakon sjajnog solo prodora pucao s ruba kaznenog prostora, no Shehi je odlično reagirao. U posljednjih deset minuta igralo se praktički na samo jedan gol, i to domaći. U 83. minuti je Antolić pogodio vratnicu nakon Ćorićeve asistencije, a dvije minute kasnije izglednu priliku imao je i Fernandes. U 87. minuti do pogotka je mogao i Pjaca no prebacio je suparnička vrata, a u 90. minuti je zaprijetio i Ćorić, ali pored gola. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadoknade zabljesnuo je Josip Pivarić kad je s 20-ak metara preciznim i snažnim udarcem pogodio lijevi gornji kut albanskih vrata za konačnih 2-1.

Skenderbeu je prvi albanski klub koji je došao do play-offa Lige prvaka, a ove sezone u Europi nije znao za poraz. Do ogleda s Dinamom Albanci su upisali šest pobjeda i jedan remi.

Uzvratna utakmica je na rasporedu u utorak 25. kolovoza na stadionu Maksimir, s početkom u 20.45 sati, kada bi Dinamo trebao potvrditi plasman među 32 kluba koji će se ove sezone natjecati u Ligi prvaka

SKENDERBEU - DINAMO 1-2

ELBASAN. Stadion Elbasani Arena - 12.000 gledatelja, Sudac: Sergej Karasjov (Rusija)

Strijelci: 1-0 Shkembi (37), 1-1 Soudani (66), 1-2 Pivarić (90+3)

Žuti kartoni: Vangjeli / Machado, Pjaca

Crveni kartoni: -

SKENDERBEU: Shehi - Vangjeli (od 86. Ademir), Radas, Jashanica, Esquerdinha - Latifi (od 78. Progni), Lilaj, Skhembi, Nimaga, Berisha (od 89. Abazi) - Salihi

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Goncalo, Machado (od 60. Ćorić) - Soudani (od 77. Fernandez), Rog (od 70. Antolić), Pjaca - Hodžić