Liga prvaka: Rooney upitan za večerašnji susret Manchester United - Schalke

Engleski tim je na korak do plasmana u finale pošto nakon prvog susreta u Gelsenkirchenu ima prednost od dva gola.

Uprkos velikoj prednosti, trener Uniteda Alex Ferguson pozvao je igrače na oprez te poručio da ne smiju ponoviti greške iz prošle sezone. United je tada eliminiran od Bayerna uprkos pobjedi na "Old Traffordu". Samo nekoliko dana poslije poražen je od Chelseaja u susretu u kojem je izgubio titulu prvaka Engleske.

United je sada u sličnoj situaciji, pošto se poslije susreta sa Schalkeom već u subotu sastaju sa Chelseajem. Na to je upozorio i Ferguson.

"Dešava se ista situacija kao prošle godine. Igramo važnu utakmicu, a sada moram misliti i na meč sa Chelseajem u kojem ne smijem imati umorne igrače. To će sigurno utjecati na moj izbor igrača", kazao je Ferguson, koga ponovo zabrinjava forma Waynea Rooneya.

"Rooney nije trenirao u utorak ujutro, ozljedio je mišić i vidjet ćemo da li će biti spreman u srijedu", kazao je Ferguson.

Trener Schalkea Ralf Rangnick je optimist iako njegova ekipa ima zaostatak od dva gola. Po njegovim riječima, igrači Schalkea s nestrpljenjem očekuju meč na "Old Traffordu", a insipracija će im biti veliki povratak Uniteda u finalu Lige prvaka 1999. protiv Bayerna, kada je engleski tim osvojio titulu postigavši dva gola u "sudijskoj" nadoknadi.

"Moramo iskoristiti svaku šansu. Čak i ako do kraja budu samo dvije minute moramo misliti na pobjedu Uniteda 1999. golovima u sudijskoj nadoknadi. Nikada ne možete znati šta se može dogoditi u nogometu", kazao je Rangnick.

Susret počinje u 20.45 sati, a pobjednik će 28. svibnja u finalu na "Wembleyu" igrati protiv Barcelone.

(Fena)