Liga prvaka: Remi u Londonu, ‘petica’ Bayerna, Vida isključen

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, GNK Dinamo, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Real Madrid, apoel, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Bayern, Juventus, Liga prvaka, AC Milan, FC Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund, Marseille, Napoli, Porto, zenit, Atletico Madrid, FC Celtic, Ajax, Liga prvaka, Real Madrid, Juventus, Bayern, Bayer, Galatasaray, PSG, CSKA, Manchester United, Manchester City, crvena zvezda, Liga prvaka, Liga prvaka, PSG, UEFA, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, grčka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka
Iako je Barca bila nadmoćna u posjedu lopte teško se je probijala kroz gusti obrambeni zid Chelseaja, pa je ostala bez prave prigode u prvom poluvremenu.

Chelsea je, pak, prijetio udarcima sa vrha kaznenog prostora. Dva puta Eden Hazard, u 5. i 43. minuti, ali trunku neprecizno, te Willian, u 33. i 41. minuti, no oba puta je pogodio vratnicu.

Nakon što je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu s ruba šesnaesterca, Brazilac Willian u trećem pokušaju sa iste distance odlično plasiranim udarcem trese mrežu u 62. minuti za vodstvo Chelseaja.

Barcelonina igra je i u drugom poluvremenu bila jalova, ali spaasila ih je greška braniča Christensena. On je iz čista mira uposlio Iniestu na vrhu kaznenog prostora, veznjak Barce se sjurio prema vratima i dao je povratnu loptu za Messija, koji u 75. minuti pogađa za 1-1.

Chelsea je jedan od rijetkih klubova kojima Messi dosad nije uspijevao zabiti pogodak, trebalo mu je 730 minuta za prvi gol protiv kluba sa Stamford Bridgea. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić je u dresu Barce odigrao cijeli susret.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Bayern je u Muenchenu slavio protiv Bešiktaša s 5-0 (1-0) i stekao ogromnu prednost uoči uzvrata u Istanbulu 14. ožujka.

Golove su za Bayern postigli Thomas Mueller (43, 66), Kingsley Coman (53) i Robert Lewandowski (79, 88), dok je kod Bešitaša već u 16. minuti isključen hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Odluku o prolasku u četvrtfinale Lige prvaka njemački prvak je praktički riješio već u prvoj utakmici na Allianz Areni, a tijek utakmice odredilo je vrlo rano isključenje Vide. S igračem manje Bešiktaš je izdržao do 43. minute, a potom je primio još tri gola te ubilježio prvi poraz ove sezone u Europi, no poraz koji označava i kraj europskih nadanja.

Turski sastav je već u 16. minuti ostao bez isključenoga Vide, koji je nakon velike neopreznosti svog suigrača Hutchinsona morao startom spriječiti Lewandonskog, koji bi sam išao na gol. U 30. minuti prva velika šansa za Bayern, ali španjolski vratar Bešiktaša čudesno brani šut glavom Hummelsa iz blizine. U 40. minuti prva šansa za Bešiktaš, a udarac Quaresme brani vratar Ulreich. U 43. minuti Bayern je ipak realizirao brojčanu prednost i nadmoć - Coman je ubacio, a u velikoj gužvi u petercu Bešiktaša najbolje se snašao Thomas Mueller koji gura loptu kroz noge Fabrija.

Drugo poluvrijeme započelo je slobodnim udarcem Lewandowskog u 50. minuti koji je odsjeo na vratnici, a tri minute kasnije Bavarci vode s 2-0. Lewandowski je izbjegao zaleđe i uputio povratnu loptu na koju je natrčao Francuz Coman i pogodio sami kut. U 65. minuti Kimmichov centaršut pronalazi Muellera, a njemački napadač se opet sjajno snalazi ispred vratara i podiže prednost na 3-0. Vratar Fabri potom brani opasne pokušaje Comana i Robbena, ali u 79. minuti Španjolac mora opet vaditi loptu iz mreže. Udarac Hummelsa s ruba kaznenog prostora Fabri kratko odbija, a Robert Lewandowski je prvi na lopti i lako zabija. Poljak se u 88. minuti i po drugi puta upisao u strijelce nakon asistencije junaka utakmice Muellera./Hina/