Liga prvaka: Real Madrid i Wolfsburg u četvrtfinalu

Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Cristiano Ronaldo, izbor, FIFA, zlatna lopta, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Liga prvaka, Cristiano Ronaldo, interview, Cristiano Ronaldo, ispovijest, Liga prvaka, nogomet, Cristiano Ronaldo

Real Madrid je u uzvratnom dvoboju na Santiago Bernabeu pobijedio Romu 2-0 nakon što je u prvom susretu također slavio 2-0. S dvije pobjede u četvrtfinale je prošao i Wolfsburg koji je pred svojim navijačima pobijedio Gent 1-0, nakon što je u Belgiji slavio 3-2.

Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Cristiano Ronaldo u 64. minuti i James Rodriguez četiri minute kasnije. No, gosti mogu žaliti jer su u prvih sat vremena imali četiri sjajne prilike, pri čemu je čak tri puta neprecizan bio Mohamed Salah. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić bio je jedan od najbolji igrača utakmice, a na terenu je proveo 75. minute kada ga je zamijenio Jese. Mateo Kovačić je dobio priliku u posljednjih šest minuta.

Real je ovom pobjedom šestu sezonu uzastopce izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ali i prvi put nakon 29 godina izbacio neki talijanski klub iz Europe u dvije utakmice. U posljednjih osam okršaja svih osam puta je ispao. Četiri puta je ispadao od Juventusa (1996, 2003, 2005, 2015), dva puta od Milana (1989 i 1990), te po jednom od Torina (1992) i Rome (2008). Posljednje slavlje 'Kraljevski klub' je protiv nekog talijanskog kluba ostvario u sezoni 1987/88. protiv Napolija.

U drugom dvoboju večeri Wolfsburg je pobijedio Gent 1-0, a pobjednički pogodak postigao je Andre Schurrle (74).

U srijedu, 9. ožujka se sastaju Zenit - Benfica (0-1), te Chelsea - PSG (1-2), dok su preostale četiri utakmice osmine finala idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0-0), te Manchester City - Dynamo Kijev (3-1), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2-0) i Bayern - Juventus (2-2).

Hina