Liga prvaka: PSG i Benfica izborili četvrtfinale

Hajrudin Kamenjaš, Zlatan Ibrahimović, posljednja želja, Zlatan Ibrahimović, Hajrudin Kamenjaš, bolest, posljednja želja, deset pogodaka sezone, Zlatan Ibrahimović, Neymar, FIFA, najljepše pogotke godine, Međunarodni nogometni savez, Zlatan Ibrahimović, nogomet, udarac glavom, Pogodak sezone, Zlatan Ibrahimović, Švedski reprezentativac, Pariz, PSG, nogomet, Zlatan Ibrahimović, Paris Saint-Germain, nogomet, Zlatan Ibrahimović, Švedska, najbolji strijelac u povijesti, PSG, PSG, Manchester United, Zlatan Ibrahimović, nogomet, Euro 2016, baraž, PSG, Chelsea, Benfica, zenit, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Zlatan Ibrahimović, PSG, prvak Francuske
PSG je prolaz među osam najboljih izborio pobijedivši u obje utakmice Chelsea rezultatom 2-1, dok je Benfica nakon slavlja 1-0 u prvom susret, u drugom dvoboju u St Peterburgu pobijedila Zenit 2-1.

Junak pobjede francuskog prvaka na Stamford Bridgeu bio je Zlatan Ibrahimović koji je namjestio prvi, a zatim zabio drugi pogodak. Gosti su poveli u 16. minuti nakon milimetarski točne asistencije Ibrahimovića prema Rabiotu koji s metra pogađa prazna vrata. U 27. minuti Chelsea je izjednačio nakon što je Thiago Motta izgubio loptu, a Wilian proigrao Diegu Costu, koji vara Silvu i pogađa mrežu. U 67. minuti PSG je postigao i drugi pogodak na isti način - po desnom boku je prodro Di Maria i pronašao natrčalog Ibrahimovića koji iz blizine ne griješi.

U drugom dvoboju večeri Benfica je u St Peterburgu pobijedila Zenit 2-1 nakon što je u prvom susretu slavila 1-0. Zenit je poveo u 69. minuti golom Hulka, no Portugalci su u posljednjih pet minuta postigli dva gola i okrenuli rezultat. U 85. minuti je izjednačio Gaitan koji je pospremio odbijanac nakon što je Lodigin sjajno obranio udarac Jimeneza sa 20 metara. Ruski vratar je odbio loptu u vratnicu, a Gaitan neometan pogodio za 1:1. Nakon toga je bilo jasno kako Benfica ide dalje jer je Zenitu u tom trenutku trebala pobjeda od dva gola razlike. Potpuni preokret dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada je Talisca zabio za pobjedu gostujućeg sastava.

U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Real Madrid i Wolfsburg. Real Madrid je u obje utakmice pobijedio Romu 2-0, dok je Wolfsburg pred svojim navijačima pobijedio Gent 1-0 nakon što je u Belgiji slavio 3-2.

Preostale četiri utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0-0), te Manchester City - Dynamo Kijev (3-1), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2-0) i Bayern - Juventus (2-2).

Hina