LIGA PRVAKA Očajni Mandžukićev Atletico i odličan Subašićev Monaco

Real Madrid, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, primera, nogomet, Mario Mandžukić, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Atletico Madrid, hrvatski nogomet, Marijo Mandžukić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mandžo, Marijo Mandžukić, Atletico Madrid, nogomet, Mario Mandžukić, transfer, Manchester City, Atletico Madrid, Manchester City, Marijo Mandžukić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Atletico Madrid, Marijo Mandžukić, nogomet, Atletico Madrid, Real Madrid, Atletico Madrid, španjolska liga, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, nogometaš, Atletico Madrid, Liga prvaka, Atletico Madrid, Bayer, Arsenal, Monaco, Mario Mandžukić, Atletico Madrid, Diego Simeone, Mario Mandžukić, tajna, novinari, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, transferi, transfer lista, Mario Mandžukić, Juventus
Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je čitav susret za Atletico, ali se nije istaknuo u niti jednoj napadačkoj akciji.

Uzvrat je u Madridu 17. ožujka na stadionu Vicente Calderon.

Domaći igrači dominirali su travnjakom u prvom poluvremenu, a angažiraniji pristup donio im je i dvije lijepe prilike u prvih pola sata, a oba je puta prema gostujućim vratima pucao Emir Spahić. Prvi njegov pokušaj u 13. minuti nakon pogreške Atleticova vratara Moye s gol-linije izbacio je Mandžukić, dok je u 26. minuti Spahić odapeo sa 25 metara i zatresao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Atletico se tek u završnici prvog poluvremena oslobodio pritiska i dva putza opasno zaprijetio, no oba je puta odlično reagirao domaći vratar Leno. U 39. minuti Leno je u posljednji trenutak "skinuo" loptu s glave Griezmannu, da bi u sudačkoj nadoknadi obranio atraktivan pokušaj Tiaga sa 10-ak metara.

Nagrada za bolju igru Bayera stigla je u 57. minuti kada je Hakan Calhanoglu snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu Atletica. Karim Bellarabi je sjajnom varkom iz igre izbacio Godina, a zatim petom gurnuo loptu prema natrčalom Calhanogluu koji je odlično reagirao.

Nakon primljenog pogotka trener gostiju Simeone u igru je uveo trećeg napadača, Mandžukiću i Griezmannu je pridodao Torresa, ali ta izmjena nije donijela željeni učinak. Atletico nije bio ništa opasniji po domaća vrata, a Bayer je opasno prijetio povećanjem vodstva iz protunapada. Švicarski reprezentativac Josip Drmić u 74. je minuti bio sebičan u jednoj izglednoj situaciji, te je Moya lako ukrotio njegov udarac.

Bayeru je posao u očuvanju prednosti dodatno olakšan u 77. minuti kada je zbog neopreznog starta drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Tiago.

BAYER - ATLETICO 1-0

Stadion: BayArena. Gledatelja: 30.000. Sudac: Kralovec (Češka).

Strijelac: 1-0 Calhanoglu (57)

BAYER: Leno - Hilbert, Papadopoulos, Spahić, Wendell - Reinartz, L. Bender (Rolfes, 68) - Bellarabi, Calhanoglu (Brandt, 87), Son - Drmić (Kiessling, 80)

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira (Gamez, 38) - Arda Turan (Torres, 64), Gabi, Tiago, Saul (Raul Garcia, 42) - Griezmann, Mandžukić

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Monaco je u Londonu pobijedio Arsenal s 3-1, pa Francuzi imaju veliku prednost uoči uzvrata za tri tjedna.

Iznenađujuću pobjedu u Londonu Monacu su donijeli pogoci Geoffreya Kondogbie (38), Bugarina Dmitra Berbatova (53) i Yannick Carrasco (90+4), dok je poraz Arsenala smanjio Alec Oxlade-Chamberlain (90+1).

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić je bio izvrstan na vratima Monaca, koji je u sedam utakmica Lige prvaka ove sezone primio samo dva pogotka.

Arsenal je već u 1. minuti imao sjajnu priliku koju je upropastio Wellbeck udarcem iznad vrata, a potom su "topnici" imali još nekoliko poluprigoda. No, unatoč inicijativi Engleza, poveo je Monaco u 38. minuti i to poprilično sretno. Veznjak Geoffrey Kondogbia opalio je s 25 metara, a lopta je pogodila kapetana Arsenala Mertesckera i prevarila vratara Ospinu. Bio je to i jedini šut u okvir vrata uopće u prvom poluvremenu.

Na samom početku drugog dijela Francuzi su postigli i drugi pogodak i šokirali Emirates. Bila je to klasični protunapad u kojem je Martial pronašao veterana Berbatova, koji je s pet metara lako postigao zgoditak. U 58. minuti Giroud je sam na pet metara, ali prebacuje Subašića, pa je francuski napadač nakon ove akcije zamijenjen. U 62. minuti Martial je mogao povećati vodstvo Monaca, no njegov udarac brani Ospina, a Subašić je u 65. minuti također obranio pokušaj Wallcota, da bi potom Wellbeck u čistoj situaciji pogodio ležećeg Wallcota umjesto prazne mreže. U prvoj minuti sudačke nadoknade Oxlade-Chamberlain je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Subašića, no u zadnjim trenucima susreta Carasco je iz kontre opet svladao Ospinu za konačnih 3-1.

Uzvrat se u Monte Carlu igra 17. ožujka.

ARSENAL - MONACO 1-2

Pred 55.000 gledatelja na Emirates stadionu sudio je Deniz Aytekin iz Njemačke.

Strijelci: 0-1 Kondogbia (38), 0-2 Berbatov (53), 1-2 Oxlade-Chamberlain (90+1), 1-3 Carasco (90+4)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (Oxlade-Chamberlain, 70), Cazorla (Rosicky, 81)- Welbeck, Oezil, Sanchez - Giroud (Wallcot, 60)

MONACO: SUBAŠIĆ - A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia, Moutinho - Dirar (Kurzawa, 82), Berbatov (Carasco, 75), Martial.

dalje.com