Liga prvaka: Nacional ostvario veliku pobjedu nad Englezima

Nacional Zagreb, Futsal, Liga prvaka, fc nacional, Futsal, Liga prvaka
Hrvatski prvak izvrsno je startao na otvaranju Main runde Uefa Futsal Cupa koja se od danas igra u mađarskom Gyoru. Nacional Zagreb pobijedio je rezultatom 5:4 engleski Baku United i odmah na početku najavio ulazak među šesnaest najboljih momčadi Europe! Pogotke za Baku United su postigli Rexha, Pardo (2) i Basger dok su Nacionalove golove dali Perić (2), Novak, Grbeša i Kocić (2).

Nacionalu Zagreb na putu u elitnu skupinu Lige prvaka stoje još mađarski prvak Gyor ETO i bjeloruski prvak Lida Lidelmash.

Gyor je višestruki prvak Mađarske i momčad koja je posljednjih godina redovni sudionik Elitne runde UEFA Futsal cupa. Pored nekoliko mađarskih reprezentativaca koji su prije pet dana izborili nastup na EURO-u u Srbiji iduće godine, tu su još nekadašnji igrač Barcelone Juanra i jedan od najboljih pivota Europe Fumasa. Sve u svemi iskusna momčad vrijedna pažnje. Lida Lidelmash je na papiru možda i naslabija momčad skupine, međutim to nije momčad za podcijeniti. Stara ruska škola futsala sa dosta kombinatorike diže se iz godine u godinu. Prije samo sedan dana reprezentacije Bjelorusije nespretno je ispala od izvrsne reprezentacije Češke što je dovoljan pokazatelj kvalitete bjeloruskog futsala. U toj reprezentaciji svoj dorinos je dalo šest igrača Lide.
Ulazak među šesnaest najuspješnijih momčadi Europe primarni je cilj zagrebačke momčadi, aktualnog hrvatskog malonogometnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske.

U srijedu je na rasporedu susret sa mađarkom prvakom dok je treći susret sa bjeloruskim prvakom na rasporedu u petak.Domaćin skupine je mađarski Gyor, a prolazak među TOP 16 odnosno Elite round Uefa Futsal Cupa izborit će dvije prvoplasirane momčadi iz ove skupine.
GRUPA 6, Gyor (Mađarska) - Dvorana: Magvassy Mihaly Sports Hall
1. Kolo, 29/09/2015
15:30 Baku United FC - NACIONAL ZAGREB 4:5
17:45 Gyor ETO - Lida Lidelmash -:-

2. Kolo, 30/10/2015
15:30 Lida Lidelmash - Baku United FC -:-
17:45 Gyor ETO - NACIONAL ZAGREB -:-
3. Kolo, 02/10/2015
16:30 NACIONAL ZAGREB - Lida Lidelmash -:-
19:00 Baku United FC - Gyor ETO -:-