Liga prvaka: Arsenal srušio Napoli, Barca slavila u Glasgowu

"Topnici" su sve riješili u prvih 15 minuta postigavši oba gola. Prvo je Mesut Ozil zabio pogodak u osmoj minuti, a sedam minuta kasnije asistirao je Olivieru Giroudu za 2-0.

U drugom susretu europski doprvak Borussija Dortmund je pobijedio Marseille 3-0, a strijelci su bili Robert Lewandowski (19, 79-11m) i Marco Reus (52).

Na ljestvici vodi Arsenal sa šest bodova, Borussija i Napoli imaju po tri boda, dok je OM na začelju nakon dva poraza.

U dvoboju drugog kola E skupine Chelsea je nakon domaćeg poraza od Basela, bez suviše muke odradio gostovanje u Rumunjskoj pobijedivši Steauu 4-0. Strijelci za 'Bluese' bili su Ramires (20, 55), Georgievski (44-ag) i Lampard (90). U drugom dvoboju Schalke je na gostovanju u Baselu pobijedio 1-0 golom Juliena Draxler (54).

Nakon dva kola vodi Schalke sa šest bodova, Chelsea i Basel imaju po tri boda, a Steaua je na začelju bez bodova.

U susretu skupine H Barcelona je bez Lionela Messija teškom mukom u Glasgowu pobijedila Celtic 1-0, a pogodak odluke zabio je Cecs Fabregas u 75. minuti. Domaćin je od 59. minute igrao bez isključenog kapetana Scotta Browna što je sasvim sigurno pomoglo Kataloncima na putu do tri boda.

U drugom dvoboju iz skupine Ajax i Milan su u Amsterdamu odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 90. minuti golom Denswilla, a izjednačio je Balotelli u četvrtoj minuti nadoknade iz jedanaesterca.

Nakon dva kola Barca im šest bodova, Milan četiri, Ajax jedan, a Celtic je bez bodova.

U susretu skupine G bečka Austrija je u St Peterburgu priredila veliko iznenađenje odigravši 0-0 protiv ruskog doprvaka Zenita. Za austrijski klub, kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, to je prvi osvojeni bod u povijesti Lige prvaka. Austrija je u St Peterburgu možda mogla i do punog plijena jer je od 44. minute imala igrača više nakon što je isključen Axel Witsel, no nije iskoristila igrača više na terenu. Tijekom susreta obje su momčadi po jednom uzdrmale okvir gola. Kod Zenita je vratnicu u 12. minuti pogodio Hulk, a za goste Philipp Hosiner u 41. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Porto 2-1. Domaćin je poveo golom Jacksona Martineza (16), a rezultat su okrenuli Godin (55) i Arda Turan (87).

Atletico nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, Porto je ostao na tri, dok bečka Austrija i Zenit imaju po jedan bod.

HINA