Liga Hercegovina 2016: Malonogometni spektakl od 22. do 26. kolovoza u Krehin Gracu

liga hercegovine, malonogometna liga hercegovine, Željko Pušić, Milorad Prusina, Ivan Zeljko, Krehin Gradac, Čitluk, Mostar, Široki Brijeg

 U ovom natjecanju nastupit će najbolje momčadi iz Liga MZ u općinama Čapljina, Čitluk, Grude, Livno, Ljubuški, Posušje, Stolac, Tomislavgrad, te gradovima Mostaru i Širokom Brijegu.

"Od 2005 do 20015 godine funkcionirala je koordinacija općinskih liga mjesnih zajednica u Hercegovini. Ona je bila organizator 11 završnica malonogometnih liga mjesnih zajednica u Hercegovini. Početkom 2016. godine registrirali smo sportsku udrugu liga Hercegovine u Zapadno Hercegovačkoj županiji sa sjedištem u Širokom Brijegu i članovi udruge su predstavnici organizatori lige mjesnih zajednica iz Hercegovine tj 10. članova (Čapljina,Čitluk,Grude,Livno,Ljubuški,Mostar,Posušje,Stolac,Široki Brijeg,Tomislavgrad). Ovogodišnja završnica lige Hercegvoine održat će se na sportskim terenima u u Krehin Gracu. Igrat će se od 22.8. do 26.8. " kazao je predsjednik sportske udruge lige Hercegovine, Ivan Zeljko.

Poznata su dva pobjednika Lige MZ u Hercegovini, a to su Gradac (Posušje) i Vidovo Polje (Stolac). U Čitluku, Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom i Čapljini još se trebaju odigrati utakmice finala. Međugorje i Krehin Gradac igraju u finalu završnice u Čitluku, Ljubotići i Knešpolje u Širokom Brijegu, Grude Centar i Ružići u Grudama, Šuškovo naselje i Čeljevo u Čapljini, Grab i Pregrađe u Ljubuškom.

U Ligi MZ Grada Mostara u četvrtak i petak su utakmice osmine finala, a u Livnu i Tomislavgradu natjecanja su također u tijeku.

Organizatori su najavili istinski malonogometni spektal na igralištu u Krehin Gracu, te istaknuli kako Lige Hercegovine u ljetnim mjesecima prati više od 100 000 gledatelja, a kroz iste prodefilira više od 2500 igrača.