Leo Messi hat-trickom potopio Valenciju, Rakitić asistent u remiju Seville i Malage

Katalonci su u 3. kolu Primere s 3-2 slavili na gostovanju kod Valencije.

Mreže su mirovale prvih 11 minuta, a onda je krenuo polusatni uragan Lionela Messija, koji je od 11. do 41. minute ostvario hat trick! Najprije ga je u prvotno spomenutoj minuti proigrao Cesc Fabregas, Messi je prošao pored braniča i vratara, te potom u padu, ispred domaćeg nogometaša, zabio za 1-0.

Fabregas je bio asistent i kod drugog Messijevog pogotka u 39. minuti, no ovoga puta nije bila riječ o uigranoj akciji. Valencia je izgubila loptu na nekih 35 metara od svog gola. Fabregas ju je uputio prema usamljenom Argentincu na desnoj strani travnjaka, a ovaj se sjurio prema golu domaćina i zabio za 2-0.

Samo dvije minute kasnije činilo se da je rezultat riješen kada je po prvi put proradila veza Neymar-Messi. Brazilac je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane katalonskog napada, a na nju je, s nekih osam, devet metara, natrčao Messi i zavukao ju pored domaćeg vratara.

Činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, no tada se ukazao Helder Postiga. Portugalac je u 45. minuti iskoristio ubacivanje Joaoa Pereire s desne strane i iz skok-voleja zabio za 1-3. Sve je bilo spremno za odlazak na poluvrijeme kada je Ever Banega izveo korner s lijeve strane napada, a Postiga s prve vratnice pogodio suprotni kut Valdesova gola.

Mreže se u nastavku nisu tresle, no uzbuđenja nije nedostajalo. Da je Valencia dohvatila bod brazilski vratar Diego Alves bio bi zasigurno junak susreta, ovako mu suigrači mogu samo zahvaliti što pobjeda Barcelone nije bila uvjerljivija. Brazilac je u posljednjih 10 minuta obranio čuda, od čega i tri udarca Messija iz neposredne blizine.

No strahovala je i Barcelona kada je Pabon s ruba kaznenog prostora zatresao vratnicu, ali se lopta odbila u gol-aut. Katalonci su tako nakon tri kola i dalje stopostotni, baš kao i spomenuti klubovi s početka.

U drugoj večernjoj utakmici Sevilla našeg Ivana Rakitića i dalje je bez pobjede u ovoj sezoni. Na Sanchez Pizjuanu je gostovala Malaga, koja je uspjela uzeti bod, a mogla je i sva tri (2-2).

Gosti su vodili u dva navrata, prvi puta u 40. minuti pogotkom bivšeg Dinamovog igrača Pedra Moralesa. Veselje je trajalo svega četiri minute kada je Kevin Gameiro izjednačio taman prije odlaska na poluvrijeme. Novo vodstvo Malagi donio je Paragvajac Roque Santa Cruz u 68. minuti, no i ovoga je puta vodstvo kratko trajalo. Četiri minute kasnije Rakitić je nabacio, a Gameiro uz malo sreće glavom donio domaćinu bod.

Nakon tri odigrana kola Sevilla na svom kontu ima samo jedan bod.

Nogometaši madridskog Atletica i nakon treće utakmice nove sezone u Primeri ostaju savršeni. Na teškom gostovanju, kod Real Sociedada, učesnika Lige prvaka, Madriđani su slavili 2-1.

Poslije tri kola Atletico ima tri pobjede, baš kao i gradski rival Real, te Villarreal. Tom se trojcu još u nastavku večeri može priključiti Barcelona na savršenom učinku od devet bodova.

David Villa, čovjek koji je ovog ljeta došao zamijeniti Radamela Falcaa u sastavu Reala, bio je junak nedjeljne pobjede. Postigao je prvi pogodak na utakmici u 27. minuti, a potom je u 56. asistirao Kokeu za 2-0. Do kraja je domaćin preko Xabi Prieta uspio smanjiti rezultat, ali ne i ugroziti slavlje Madriđana.

Recimo da je ovo bio Villin premijerni pogodak u prvenstvu, a prije toga je zabio bivšem klubu Barceloni u prvom ogledu Superkupa.

U drugom dosad završenom ogledu nije bilo pobjednika, ali niti pogodaka. Betis je ukrao bod Espanyolu u gostima, što je Andalužanima ujedno i prvi bod u novoj sezoni.

Primera, 3. kolo:

Sevilla - Malaga 2-2 (Gameiro 44, 72 / Morales 40, Santa Cruz 68)

Valencia - Barcelona 2-3 (Helder Postiga 45, 45+3 / Messi 11, 39, 41)

sportske.jutarnji.hr