FOTO  Leo Janković: Ja sanjam svoj san u Zrinjskom

Leo Janković, Stadion HŠK Zrinjski, juniori HŠK Zrinjski

Leo je odigrao sjajnu sezonu, i s obzirom da mu ovom sezonom ističe juniorski struka prvog tima bi trebala obratiti pozornost na njega i njegove igre.

Evo što on sam kaže o sezoni za nama i o očekivanjima u nastavku karijere.

Kao prvo čestitke na osvojenom naslovu prvaka.

"U svoje ime i ime kluba zahvaljujem se na čestitkama."

Možeš li nam reći kako si se osjećao kada si primao medalju posvećenu prvaku BiH?

"Naravno osjećao sam se i osjećam presretno, vjerojatno kao što se i svatko drugi osjeća kad osvoji i ostvari željeni cilj".

Ima li neka utakmica koju bi ti izdvojio kao najdražu na putu do ove titule?

"Svaka utakmica je bila zahtjevna i nosila svoju vrijednost, a jedna od njih je sa Željezničarom koja je po meni i mnogo odlučila, minimalnom pobjednom učvrstili smo se tamo gdje i pripadamo, a to je prvo mjesto".

Što jednom mladom igraču kao što si ti znači igranje za Zrinjski?

"Pa igranje za Zrinjski je prije svega velika čast i privilegija za mene. Većina mojih vršnjaka ima želju da zaigra za ovaj klub. Ja sam imao tu čast da igram za klub u kojem sam mnogo naučio, a prije svega, što bi rekao naš trener, da postanemo ljudi, kako ja tako i svi ostali".

Koliko je bilo potrebno odricanja da bi na kraju bio najbolji?

"Od malih nogu ja aktivno treniram nogomet i još u svojoj Slogi iz Uskoplja naučio sam i postao spreman odricati se za uspjeh. Sa Zrinjskim, ta odricanja su postala i veća, a u nekim momentima čak i nevjerojatna, ali kad imaš motiv, nijedno odricanje nije iznad toga".

Svi su ovu titulu prvaka posvetili nekome, pa kome je ti posvećuješ?

"Ovu titulu posvećujem svima onima koji vole Zrinjski, svim onim koji su bili vjetar u leđa meni i mojoj ekipi, te svojoj bližoj obitelji, svojim roditeljima, baki i djedu,svojim tenerima i našem šefu škole Draganu Periću".

Tvoja pozicija u ovoj sezoni je desno krilo. Odigrao si odličnu sezonu, pa jesi li ti zadovoljan svojim nastupima?

"Da, odigrao sam polusezonu na desnom krilu iako to nije moja prirodna pozicija, trudim se svaku utakmicu dati zadnji atom snage što se na kraju i primijeti, iz utakmice u utakmicu stječem nova iskustva. Iz svake utakmice izvučem neku pouku ,tako da manje više zadovoljan sam svojom igrom i mislim da sam ispunio trenerova očekivanja, naravno uvijek može više i bolje i žudim ka tome".

Ovom sezonom završio si s juniorima. Kakva su tvoja očekivanja u nastavku karijere?

"Da,završava jednu prelijepu sezonu i naravno da je svakom mladom igraču kada izlazi iz juniorske selekcije želja da se priključi prvoj momčadi pa tako i meni. Ja sanjam svoj san u Zrinjskom, optimista sam i vjerujem da će se moja nogometna karijera nastaviti na temeljna ove škole".

Za kraj nam reci imaš li neku poruku za navijače Zrinjskog?

"Naravno, poruka je da nastave voljeti i bodriti najtrofejniji klub u državi,kao što su to i do sada činili". Još bi se na kraju zahvalio svojoj obitelji, mojim  suigračima, trenerima i navijačima koji su nas bodrili do samoga kraja prvenstva".