Lendrić do kraja sezone u Zrinjskom?

Već iz toga se može zaključi da bi 19-godišnji napadač u proljetnom dijelu sezone trebao nositi dres Zrinjskog, za koji igra kao posuđeni igrač Hajduka.

- Slučaj "Lendrić" za mene ne postoji. Potpuno sam koncentriran na Zrinjski i jedva čekam da krenemo s treninzima u ponedjeljak. Odmor traje već dugo i zaželio sam se pravog nogometa, kaže Lendrić.

- U proljetnom dijelu sezone sebe vidim u dresu Zrinjskog i 99 posto sam siguran da ću u nastavku prvenstva biti igrač kluba čiji sam dres nosio i jesenas. Zaista ne znam kako u ovom trenutku razmišljaju u Hajduku, koliko sam upoznat, igračka križaljka još se uvijek slaže, ali kako sam rekao, ja sam u potpunosti koncentriran na Zrinjski. Povratak u Hajduk moguć je samo ako se tako dogovore dva kluba, ali što se mene tiče, Zrinjski je opcija broj jedan. Naravno, Hajduk je moj matični klub, želja za povratkom postoji i to je normalno, ali mislim da bi za mene bilo bolje kada bih još šest mjeseci ostao u Mostaru, dodao je Lendrić.

Mladi napadač u dresu Zrinjskog debitirao je protiv Čelika (1:2), odnosno u prvoj službenoj utakmici nakon oproštaja od Europe, a do kraja prvog dijela sezone minutažu je skupljao u svih dvadeset utakmica. U njih devetnaest bio je starter, a mrežu protivnika tresao je jedanaest puta, što ga čini prvim strijelcem mostarskog kluba.

Zrinjski, Hajduk i Lendrić ljetos su dogovorili jednogodišnju posudbu, a iako se ugovor o istoj može raskinuti samo ako su suglasne sve tri strane, riječi sportskog direktora Hajduka Ivice Kalinića jasno sugeriraju da u splitskom klubu o potpisanom ugovoru previše ne razmišljaju.

- Još uvijek nismo riješili igračku križaljku za proljetni dio sezone. Lendrić? Pratili smo njegove igre za Zrinjski i znamo da je iza njega vrlo dobra jesen. Potvrdio je svoj potencijal, ali još nismo donijeli nikakvu odluku, izjavio je Kalinić.

U Mostaru su se, pak, odlučili držati ljetos potpisanog ugovora, tako da iz tog razloga vjerojatno ne žele ni počinjati priču kada je Lendrićev status u pitanju, iako bi zbog mira u kući to trebali glasno reći i ovu priču staviti 'ad acta'.

 


Dnevni list