Legendarni igrač Dinama: ‘Srce mi je puklo kad sam doznao da je moj Luka otišao u Hajduk’

Hajduk, zastava, priča, Poljud, Hajduk, Europska liga, Šahter, RNK Split, Europska liga, Hajduk, FK Sarajevo, RNK Split, Dinamo, Hajduk, HNK Rijeka, HNK Hajduk, Hajduk, dugopolje, Torcida, rođendan, NK Hajduk, ivo baldasar, Hajduk, Dinamo, Hajduk, Torcida, HNS, udruga Naš Hajduk, Hajduk Split
...Marijana Čerčeka, legendarnog Dinamovog strijelca u finalu Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, kada je nadskočio Jacka Charltona i odveo Dinamo u povijesnu pobjedu.

Odlasci u Dalmaciju

Odlazile su iz Zagreba prema Splitu i veće zvijezde od Luke Višića; od Bernarda Vukasa, Stjepana Deverića do Nike Kranjčara, ili nešto manjeg rejtinga, poput Tomislava Kiša. Povremeno bi Dinamo dobio i injekciju iz Dalmacije, uostalom, najveći Dinamovi igrači Slaven Zambata, Kranodar Rora ili Luka Modrić su Dalmatinci.

Marijan Čerček se nikada nije maknuo s Trešnjevke. Za Dinamo je odigrao 410, za NK Zagreb 480 utakmica, gotovo 900 utakmica darovao je gradu Zagrebu. Zadnjih godina je uglavnom strepio nad nogometnom budućnošću svog unuka, koji je pet godina bio u Dinamu i dogurao do juniorske momčadi. Zadnji trener mu je bio Mario Cvitanović. Međutim, onda se u priču upleo tata Mario.

Premala minutaža

Višićev otac i zet Marijana Čerčeka također je Zagrepčanin, čiji korijeni sežu u dalmatinsko zaleđe, ali je i žestoki hajdukovac. Čerček se kune da je bez njegovog znanja odveo sina u Hajduk. "Otmica" se dogodila prije tri tjedna, unukova selidba bacila je starog "Čeru" u depresiju:

- Skoro mi je srce puklo, kada sam saznao da je moj Luka otišao u Hajduk - rekao je Marijan Čerček i nastavio:

- Mladi ljudi danas traže šansu, želim mu svu sreću da se probije do udarne momčadi Hajduka. U Dinamu nije uspio, vjerojatno je bio nezadovoljan minutažom koju su mu davali. Želim da zabije puno golova, ali, kao dinamovac, zamolio sam ga da se nikada ne "iživljava" na Dinamu - gotovo je zaplakao Marijan Čerček, nogometaš koji je rekorder po broju nastupa za dva zagrebačka kluba.

Ovacije Mamiću u Splitu

Pa ako se zagrebački Kvartet 4M proslavio skladbom "Nima Splita do Splita", ako je Damir Šolman jedan od simbola splitske košarke, a Bernard Vukas nogometaš koji stoji u prvom redu Hajdukovih velikana, zašto ne bi i unuk Marijana Čerčeka uspio u Hajduku. Uostalom, zar nije i Stojko Mamić, brat Zdravka Mamića, nakon Dinama sreću tražio u Hajduku i doživio ovacije, skandiralo se "Maminjo, Maminjo". Život je zapravo nepopravljivi šaljivdžija...

jutarnji list