Lazar Marjanović: Znao sam da je Zrinjski pravi klub za mene

lazar marjanović, HŠK Zrinjski, lazar marjanović, HŠK Zrinjski, lazar marjanović, HŠK Zrinjski

Daje Zrinjski u njemu dobio veliko pojačanje, Slaven Musa je bio uvjeren od prvog dana, a Marjanović to potvrđuje iz utakmice u utakmicu. U cijeloj prošloj sezoni za Leotar je postigao tri pogotka, zanimljivo dva od ta tri je dao u pobjedi protiv Zrinjskog (4:1), dok je u dresu s lentom već pet puta bio strijelac.
- Ide mi dobro i moram priznati da sam prezadovoljan, govori ovaj rođeni Nišanin s beogradskom adresom.

- Postigao sam već pet pogodaka, četiri u prvenstvu i jedan u Kupu, ali još je važnije da momčadi ide dobro, jer nogomet je kolektivni sport. Bio sam uvjeren da nisam pogriješio kada sam se ljetos odlučio za dolazak u Zrinjski, a sada sam još uvjereniji. U svojim redovima ga je želio vidjeti i aktualni prvak Borac, štoviše, u Banjoj Luci je praktički već bio predstavljen kao pojačanje za Ligu prvaka, ali on je ipak tog dana službeno predstavljen Pod Bijelim brijegom.
- Da, Borac me želio dovesti, ali ja sam se odlučio za Zrinjski, govori Marjanović i u nastavku objašnjava zašto je izabrao dolazak u Mostar, a ne u Banju Luku gdje je Borac slagao momčad za kvalifikacije za Ligu prvaka.
- Novac mi je u toj odluci bio najmanje važan, jer sam se vodio isključivo sportskim motivima. Nije nevažno da mi je Franjo Delić, koji mi je bio suigrač u Leotaru, o Zrinjskom rekao sve najljepše, a prelazak u Zrinjski mi je savjetovao i Duško Vranešević, s kojim sam bio cimer u Trebinju. Rekao mi je da Zrinjski uvijek igra napadački nogomet i da je on mišljenja da mi je Zrinjski bolji izbor od Borca. Ipak, odluku sam na kraju morao donijeti sam, a presudilo je to što me iz Mostara prvi kontaktirao trener Slaven Musa. Borac, naime, u tom trenutku još nije imao trenera, tako da nisam želio ići u klub koji će kasnije dovesti trenera kojem profil igrača kakav sam ja možda ne bi odgovarao.

Marjanović je stanovnik Mostara već nešto duže od tri mjeseca, a kaže da mu je u najvećem hercegovačkom gradu ugodno.
- Sviđa mi se u Mostaru. Istina, nedostaje mi Beograd u kojem živim posljednjih godina, ali u Mostaru je baš ugodno. Jasno, pridonosi tome i činjenica što igram dobro, tako da sam, kako sam već rekao, prezadovoljan.
Najčešće igra na lijevoj strani veznog reda, ali čini se da mu odgovaraju sve ofenzivne pozicije.
- Protiv Željezničara sam zadnjih pola sata igrao u vrhu napada, protiv Zvijezde u drugom poluvremenu također, a u toj utakmici sam nekih dvadesetak minuta igrao na desnoj strani veznog reda. Protiv Slobode sam, pak, igrao u sredini veznog reda, a vidim da su kritike dosta dobre.
Utakmica protiv Slobode za njega je bila posebna jer su na tribinama prvi put bili roditelji Nebojša i Ljiljana, ali i djevojka Milica.
- Djevojka je u Mostaru već desetak dana, ali uskoro se vraća u Beograd gdje studira pravo. Roditelji su bili na putu prema Crnoj Gori te su prvi put svratili u Mostar kako bi me posjetili.
Razgovor s novim ljubimcem navijača Zrinjskog smo vodili u utorak, nedugo nakon ždrijeba Kupa u kojem je Zrinjski za protivnika u osmini finala dobio Velež, ali o utakmicama protiv gradskog rivala nije želio puno pričati.
- U nedjelju nas čeka utakmica protiv GOŠK-a, a o Veležu možemo nakon Gabele. Nedjeljna utakmica u ovom trenutku za nas je puno važnija, jer se eventualnom pobjedom možemo još više približiti vrhu. GOŠK je za mene nepoznanica, ali iz ovih sedam kola se može zaključiti da smo kvalitetniji, tako da se nadam pobjedi.
Marjanović smatra da su ovosezonske ambicije Zrinjskog utemeljene.
- Žao mi je što u ovom trenutku nemamo koji bod više. Na startu smo mogli do pobjede protiv Travnika, bili smo i blizu pobjede protiv Željezničara, bodu protiv Borca...U svakom slučaju možemo igrati ravnopravno sa svima, a samim tim se onda možemo i boriti za Europu, zaključio je Marjanović.

Svjestan mana i kvaliteta

Ne krije Marjanović da mu tehnika nije jača strana, ali i je i svjestan svojih kvaliteta.
- Da, tehnika mi nije jača strana, ali moje kvalitete su brzina, fizička pripremljenost, agresivnost, borbenost, odgovorna igra u obrani...U svakoj utakmici dajem sto posto i to treneri cijene, izjavio je Musa.

Od Niša do Beograda

Prije dva tjedna, 8. rujna, Marjanović je proslavio 22. rođendan. Rođen je u Nišu, ali je do preseljenja u Beograd prije nekoliko godina često selio.
- Roditelji su liječnici, otac specijalist urgentne medicine, a majka ginekolog, tako da smo zbog njihovog posla često selili. Rodio sam se u Nišu, zatim smo jedno vrijeme živjeli u BiH, točnije u Šekovićima, dok sam najveći dio djetinjstva proveo u Boljevcu, mjestu u Zaječarskom okrugu u istočnom dijelu Srbije. U Beograd je prvi preselio brat Čedomir, koji je dvije godine stariji od mene i to zbog fakulteta. Nakon njega sam preselio i ja, a onda su za nama došli i roditelji zajedno s mlađim bratom Vukom, koji je također nogometaš. Šest godina je mlađi od mene i mislim da se dobro razvija. Moglo bi biti nešto od njega, govori Marjanović.

Od Rtnja od Zrinjskog

Prvi Marjanovićev klub bio je FK Rtanj iz Boljevca, nakon čega je igrao još za Timok iz Zaječara, beogradsku Lokomotivu, Srem iz Srijemske Mitrovice i u prošloj sezoni za Leotar.
-Rtanj, Timok i Lokomotiva su mali klubovi, dok sam seniorski nogomet počeo igrati u Sremu, klubu iz drugog ranga srbijanskog nogometa. Nisam puno igrao, tako da sam u ljeto prošle godine prešao u Leotar iz kojeg sam ovog ljeta prešao u Zrinjski. Gdje nakon Zrinjskog? To će vrijeme pokazati, izjavio je Marjanović.

dnevni list