Lavovi dosad ipak samo sa prinovama, a bez pravih pojačanja

NK GOŠK, Stadion HŠK Zrinjski, NK GOŠK, prozivka, prva prozivka
Posljednji dogovoreni nogometaš na kojeg u gabelskom GOŠK-u računaju za proljetni dio prvenstva je Luka Knežević iz Širokog Brijega, saznajemo od predsjednika Gabeljana, Luje Ilića.

Knežević je devetnaestogodišnji veznjak koji je prošao nogometu školu Širokog Brijega, a prve seniorske korake napravio prošle jeseni u Trećoj HNL i timu Croatia Zmijavci. Ipak u Gabeli tvrde da se radi o igraču od kojeg će imati koristi.

U klubu su inače u zimskoj stanci dobrano posegnuli za igračima s Pecare jer su prethodno dogovoreni angažmani zadnjeg veznog Bože Vukoje (20) koji je posljednji angažman imao u Neretvancu te stopera Tonija Nikića (20), koji je nastupao i za juniore talijanskog trećeligaša Entelle. Osim trojca iz Širokog Brijega na pripreme stiže i Safet Mujkić, napadač Bosne (Kalesija) koji je prošle polusezone u Drugoj ligi FBiH Sjever zabio 17 golova i bio drugi strijelac natjecanja. Svi oni se tek trebaju potpisom ugovora vezati s GOŠK-om.

- Imamo stvarno dobre informacije o tim igračima i tu ćemo sigurno pojačati konkurenciju, tvrdi o njima trener Mato Neretljak.

S druge strane klub su napustili Amir Zolj, Luka Anković, Nermin Hajdarević i Anđelo Bevanda.

GOŠK je u utrci za ostanak u Premijer ligi, i realno zasad za proljetni dio prvenstva nije dobio nijedno pravo pojačanje na kakvim su u struci i u klubu inzistirali tijekom čitave stanke. To ne znači da gore spomenuti igrači neće biti pojačanja, međutim to su ipak neprovjerena imena, odnosno nogometaši koji se tek trebaju dokazati na ovoj razini. Međutim još je uvijek dovoljno vremena da se sve to popravi, a kako se lako može napraviti pogrešan izbor, najbolji pokazatelj je posao koji je klub napravio prošlog ljeta. Čak i s pravim pojačanjima Gabeljane sigurno očekuje vrlo teška polusezona u kojoj neće biti puno prilike za popravni, jer u igri su 14 kola i 42 boda. 

U nedjelju prozivka

Prozivku igrača će trener Mato Neretljak obaviti u nedjelju (13 sati) na stadionu "Perica Pavlović". Ekipa će raditi dva puta dnevno do 29. izdanja Memorijala Andrije Ankovića (26./27. siječnja) u Gabeli, tradicionalnog turnira koji GOŠK organizira u čast pokojnog gabelskog olimpijca gdje će nastupiti još Zrinjski, Sutjeska i Dinamo II. Prije turnira će imati dvije test utakmice, s Veležom u Mostaru 19. siječnja (subota) na terenu s umjetnom travom te u srijedu 23. siječnja s Neretvom u Metkoviću.

Dnevni list