Lamine Diarra: Zrinjski i Ultrasi zaslužuju titulu

Lamine Diarra

U dresu turskog drugoligaša Diarra je u 12 susreta postigao tri pogotka, a u razgovoru za SportSport.ba prisjetio se i vremena provedenog u našoj zemlji kada je nosio dres mostarskog Zrinjskog.

Nakon Zrinjskog Diarra se okušao i u beogradskom Partizanu u vremenu kada su crno-beli bili bez konkurencije u susjednoj Srbiji, a za naš portal otkrio je i kada planira otići u zasluženu igračku penziju.

"Goztepe je veoma dobar i organizovan klub sa mnogom dobrim navijačima. Ne znam točno, ali ima oko 40.000 pretplatnika. Bili smo blizu ulaska u play off za ulazak u prvu ligu Turske, ali nažalost to nismo izborili. Klub će se naredne sezone boriti da taj cilj i ostvari", priča senegalski napadač na početku razgovora. "Imam još jednu godinu ugovora sa Antalyasporom i naravno sada ću se vratiti tamo. A kako i šta dalje vidjeće moj menadžer", dodaje Diarra.

Sa mostarskim Zrinjskim osvojio je titulu prvaka te sjajnim partijama postao ljubimac popularnih Ultrasa. I sada prati Premijer ligu te vjeruje da će titula ponovo doći pod Bijeli brijeg. "Pratim često Premijer ligu, a naravno moj Zrinjski posebno. Mislim da imaju najbolju ekipu i da su titulu zaslužili. Sjećam se i prošle godine su trebali da budu prvi, ali se nažalost desio maler u nekoliko utakmica. Sada je sigurno prvak, a i Ultrasi su to zaslužili. Oni su motor ekipe, a meni je drago je drago da je bh. liga sve bolja", priča tamnoputi napadač.

Sjajan period svoje igračke karijere Diarra je proveo i u beogradskom Partizanu. Podigao je ukupno sedam pehara u ovom klubu i u Beogradu se još uvijek prisjećaju neuzaustavljivog Diarre koji je bio strah i trepet za sve Partizanove protivnike. "Ah Partizan...Kako da se ne sjećam. Mnogo golova, četiri titule lige, tri kupa, mnogo toga lijepog. To je svakako za pamćenje i preko sto pogodaka. Ne znam ni sam, ali je to stvarno bilo veliko", priznaje Diarra. Iza njega su 32 ljeta, zasićenja sigurno ima, ali za sada ne misli da okonča igračku karijeru. "Sigurno je da ne mogu bez nogometa. Malo sam umoran od stalnih pritisaka na mene da moram da odlučujem i rješavam utakmice, a to baš i nije lako. Nastavljam da igram do kada me noge budu slušale i i svemu svemu, ja sam zadovoljan", kazao je na kraju razgovora Lamine Diarra, nekadašnji napadač mostarskog Zrinjskog, danas član turskog Antalyaspora. Diarra je karijeru počeo u senegalskom UC Dakaru, a zatim nastupao za Xamax, Baden, Arau, Zrinjski Mostar, Beira Mar, Partizan, Al-Shabab, Antalyaspor, a sada kao posuđen član tog kluba nastupa za Goztepe. Odigrao je 11 utakmica za seniorsku reprezentaciju Senegala, te postigao šest pogodaka.