Lakić od lipnja u Wolfsburgu

Lakić je trenutno četvrti strijelac Njemačke lige s 11 pogodaka u 17 nastupa, pa su u Wolfsburgu zaključili da će sjajan napadač bez odštete jer mu sitječe ugovor biti idealna zamjena za Edina Džeku, kojeg su prodali Manchester Cityu.

"Srđan Lakić je klasni napadač i on je točno ono što trebamo. Osim sposobnosti postizanja pogodaka, radi se o igrču s jakim karakterom i vrlo smo zadovoljni što ćemo ovog ljeta vidjeti u svojim redovima", kazao je predsjednik Wolfsburga Dieter Hoenes.

Lakić se već slikao s majicom Wolfsburga, a nije zaboravio napomenuti da je prvu bundeligašku utakmicu odigrao upravo u Volkswagen Areni, kada je bio član Herthe.

"Moj ugovor istječe 1. lipnja, a dotad ću dati sve od sebe da Kaiserslautern ostane u ligi. VfL Wolfsburg je zbilja veliki klub s ogromnim ambicijama, te mi je drago što su izabrali upravo mene", kazao je 27-godišnji Dubrovčanin, koji će od ljeta biti suigrač Marija
Mandžukića.

Lakić je juniorsku karijeru proveo u Hajduku, potom je igrao za Hrvatski dragovoljac i Kamen Ingrad, da bi 2006. otišao u berlinsku Herthu. Sezonu 2007/2008 provodi na posudbi u nizozemskom Heracles Almelu, gdje u 28 utakmica daje sedam pogodaka. Od 2008. igra za Kaiserslautern, gdje je u 65 utakmica dao 30 zgoditaka.

(Fena)