FOTO  Kup BiH: FK Velež – HNK Branitelj 2:0

Velež - Branitelj
FK VELEŽ: Oštraković, Cerić, Lakičević, Stokić, Jazvin, Demić, Kodro (od 80. Zvonić), Brković (od 69. Okić), Hasanović (od 75. Zolj), Rovčanin, Velagić. Trener: Mirza Varešanović.

HNK BRANITELJ: Pandža, Dragičević, Marić, Glavina, Vazgeč, Margeta, Ferenc (od 66. Slišković), Eminović, Pinjuh (od 46. Bebanić), Renato, Delić (od 57. Suton). Trener: Ivan Bubalo.

Strijelci: 1:0 Rovčanin 12.min (jedanaesterac), 2:0 Hasanović 50.min

Domaćini su od početka utakmice krenuli ofanzivno prema golu Branitelja.U 12.minuti nakon centaršuta Lakičevića, Renato je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Rovčanin.

I poslije gola Velež ne prestaje sa napadima. U 15. minuti akcija Demića i Hasanovića, Hasanović puca ali odlični Pandža loptu odbija u korner.

U 20.minuti Rovčanin izlazi sam pred gol Branitelja, ali ponovo je uspješniji Pandža. Branitelj je uzvratio preko Eminovića u 24.minuti. Najveću šansu u prvom poluvremenu imao je Cerić koji je nakon kontre izašao sam pred Pandžu koji ponovo brani.

U nastavku Velež je nastavio dominirati. U 50.minuti na ubačaj Lakičevića pogađa Hasanović za 2:0. Do kraja kraja se rezultat nije mijenjao, iako je bilo poluprilika sa obje strane.

Krajišnik - Široki Brijeg 1:1

U Velikoj Kladuši su Krajišnik i Široki Brijeg odigrali neriješeno 1:1. Pehilj je domaći tim doveo u vodstvo u 37. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Mišić u 86. minuti.

Susret Sarajevo – Borac počinje u 17.30, a Željezničar – Čelik u 18 sati.