Krešimir Kordić: Znam, jesenas je nedostajalo par mojih golova

Nekoliko važnih igrača u posljednji je tjedan ušlo s ozljedama, no očekuje se da će trener Slaven Musa u Lukavici na raspolaganju imati ono najbolje, uključujući i napadača Krešimira Kordića.
Slavija je osvojivši bod na Pecari u 1. kolu nagovijestila da bi Široki mogao imati slabu jesen, što se i dogodilo. Ipak, do kraja prvog dijela sezone Širokobriježani su konsolidirali svoje redove i sada ponovno žele igrati važnu ulogu...
- Odradili smo kvalitetne pripreme, imali i solidne rezultate, a dojam je tek donekle pokvario poraz kombiniranog sastava s juniorima od Neretvanca, smatra Kordić, koji je vidio dosta pozitivnih stvari ove zime.

- Protiv Želje smo pokazali da smo spremni, po lošem smo se travnjaku vratili iz rezultatskog zaostatka. Ipak, jasno mi je da su prvenstvene utakmice nešto drugo.
A prva utakmica proljeća donosi gostovanje u Istočnom Sarajevu.
- Ta je prva utakmica jako bitna, radi samopouzdanja, radi svega.
A bit će važno i da on osobno nastavi prikazivati partije koje je pružao ove zime. Zabio je pet golova, a u čitavom prvom dijelu sezone samo je tri puta bio strijelac.
- Odradio sam pune pripreme, što je sigurno vrlo važno. Ljetos sam imao dosta problema s ozljedama, što me je sigurno "zakočilo". Puno se od mene očekivalo, znam da je za bolje rezultate nedostajalo par mojih golova.
Jasno, za nastavak ubojite golgeterske forme traži se i zdravlje, koje u njegovom slučaju u posljednjih nekoliko dana nije bilo na vrhunskoj razini. Srećom, radi se tek o problemima lakše prirode...

- Problem s koljenom se pojavio zbog teških terena. Istegnuo sam ligamente, ali propustio sam samo jedan trening. Radim sada normalno s naglaskom na pravolinijsko trčanje, ne sumnjam da ću biti spreman za Slaviju. Baš kao i još nekoliko igrača (Ivica Džidić i Vedran Ješe op. a.) koji imaju manjih problema.
Od utakmice u Lukavici ne očekuje da bude jedna od onih ružnih "rovovskih bitki" koje će se brzo zaboraviti...
- Nadam se da će to biti otvorena utakmica, da će se oni otvoriti i ostaviti nam prostora. A, sigurno je da ćemo i mi i oni ići na pobjedu. Općenito, u današnjem nogometu jako puno ekipa u svijetu naglasak stavlja na obranu, a protiv takvih je ekipa teško igrati. Zato se nadam da će Slavija krenuti naprijed.
Odgovor ćemo dobiti nadolazećeg vikenda, kada ćemo saznati i je li Kordić uspio prenijeti formu iz priprema u one puno važnije utakmice koje se igraju - za bodove.

Slaviju itekako respektira

Slavija će u proljetni dio sezone ući s vjerojatno jačim kadrom u odnosu na onaj jesenski. Dijelom je razlog tomu ostanak iskusnih igrača poput vratara Ratka Dujkovića i Zorana Kokota, dijelom dolazak novaka poput Srđana Uroševića i Miloša Đorđevića. Kordić prve rivale u proljetnom dijelu sezone izuzetno poštuje.
- Iskreno, ove ih zime nisam pratio, ali od ranije poznajem dosta njihovih igrača koji već neko vrijeme imaju svoje ime u Premier ligi, rekao je ofenzivac Širokog.

Dnevni list