Krešimir Kordić: Zasluženo smo u vrhu, možemo napasti i prvo mjesto

U srijedu u Zenici čeka uzvrat četvrtfinala Kupa BiH s Čelikom, zatim u 15. kolu Premier lige momčad Slavena Muse ide na noge Željezničaru.
Kad sada vratimo film unatrag, domaća je polusezona zapravo bila dobra. Bodovi su izgubljeni samo u duelima sa Slavijom i Olimpicom, a dojam su rezultatski kasnije popravile i dobre partije na strani, pobjeda iz Trebinja i bod iz Banje Luke. Posljednja utakmica polusezone na Pecari donijela je teško izborenu pobjedu protiv Zvijezde.
- Pobjeda ostvarena teže nego smo očekivali, potvrdio je iskusni napadač Krešimir Kordić, dodajući: Dobro su stajali na terenu. Do tog našeg gola teško smo dolazili u prilike, zapravo nešto posebno nismo ni imali osim možda pokušaja Wagnera. Težak nas je teren dosta zakočio, a možda smo u mislima već bili protiv Čelika.
Umor Kordić nije posebno isticao...

- Mislim da u ovo doba godine najveći problem stvaraju tereni. Ali vjerujem da ćemo u Zenici po tom pitanju imati odlične uvjete. Stipo Marković je igrao tamo prije nekoliko dana za mladu reprezentaciju (protiv Poljske op. a.) i prenio sam svoje dojmove..., rekao je da je teren u odličnom stanju. A to je zapravo i za očekivati, budući da je prije nekoliko mjeseci čitav obnovljen.
Prvi duel s Čelikom donio je dinamičnu, jako gledljivu utakmicu s prilikama i pogotkom na obje strane. Trener Musa nakon nje nije bio zadovoljan nesvjesnim povlačenjem momčadi u nastavku, koje je Zeničanima omogućilo da ih pritisnu, na kraju i zabiju iz prekida...
- Prije toga smo dobro prošli u duelima s GOŠK-om i Travnikom, kasnije se pokazalo da su to bile lakše utakmice. Jer kada nam je došao tvrđi Čelik, bilo je dosta teže..., a možda smo se mi i nakon dvije spomenute utakmice malo i opustili. Međutim, ne žalim toliko zbog primljenog gola. Jer sve i da smo pobijedili, išli bismo u uzvratu zabiti. Razlika je sada u tomu što sada moramo zabiti.
Kordić ne očekuje osjetno drukčiju igru Čelika ni i uzvratu...
- Oni igraju dosta tvrdo, na kontre, a poznajući njihovog trenera, ne vjerujem da će drukčije biti ni u srijedu. Mislim da će do nas biti da diktiramo tempo, a oni će vjerojatno čekati da se otvorimo i pokušat nas ugroziti preko Kajkuta i još nekoliko njihovih opasnijih pojedinaca.

Jasno, bit će za Širokobriježane odlično prođu li u polufinale Kupa, a Kordić je uvjeren da će u prvenstvu - biti dobro.
- Slabo smo krenuli u sezonu, ali sada se vraćamo, među tri smo najbolje momčadi, gdje nam je i mjesto. Vjerujem da ćemo u ovim posljednjim utakmicama, kada je najvažnije, pokazati kvalitetu. Što se mene tiče, vjerujem da ćemo uspjeti zadržati treću poziciju, ali ne bismo trebali bježati ni od pokušaja da napadnemo prvo mjesto. Mada, u ovom trenutku još ne bih išao tako daleko.

Bilino polje, 16.30

Kup utakmica s Čelikom igrat će se u srijedu na Bilinom polju s početkom u 16.30 sati. Uz teren će biti i TV kamere BHT1. Bit će to treći ovosezonski duel Čelika i Širokog. U prvom, onom prvenstvenom, Zeničani su na Kamberovića polju (Bilino polje se obnavljalo) slavili 2:1, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa na Pecari je bilo 1:1.

Na Grbavicu po pobjedu

Posljednja jesenska prvenstvena utakmica donosi gostovanje na Grbavici, gdje je u posljednje dvije utakmice izgubio minimalno, 0:1. Prethodno tomu Široki je minimalno slavio. No, bez obzira na statistiku, Kordić ističe da Široki ovog puta treba ići po tri boda.
- Vjerujem da ćemo tom derbiju pristupiti tako da odigramo čvrsto i izvučemo dobar rezultat. Uvijek sam u utakmice ulazio s ciljem da pobijedim, tako će biti i protiv Željezničara. Pobijedimo li, to nam može otvoriti dosta toga, jer na proljeće oni dolaze nama.
Treba istaknuti da će Kordić vjerojatno startati na Grbavici, budući da je Mateo Roskam, strijelac jedinog pogotka protiv Zvijezde, zaradio treći žuti karton..., mada trener Slaven Musa na raspolaganju u napadu ima i mlađeg, ali i daleko neiskusnijeg Ivana Barišića. Zbog kartona neće igrati ni stoper Ivica Džidić.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list