Krešimir Kordić: Navijam da titula dođe u Hercegovinu

Krešimir Kordić i Franjo Delić
O igri Širokog, kao i svemu općenito porazgovarali smo sa Krešimirom Kordićem napadačem kluba sa Pecare.

Kao prvo kako si zadovoljan sa svojim novim klubom, ali i sa svojim igrama?

Klubom sam jako zadovljan, vidi se da je organiziran sjajno, a što se tiče mojih igara mislim da moze puno bolje.

Iako su uoči ovog prvenstva svi Široki svrstavali u favorite igre na terenu ne govore tako. Što je po tebi uzrok lošim rezultatima?

Poznato je da uvijek ne pobjeđuje papirnati favorit, već se to mora dokazati i na terenu. Vrijeme će pokazati da li će ova sezona biti uspješna ili ne. Mislim da je rano za takve procjene, iako je istina da nismo najbolje ušli u sezonu.

Može li Široki nadoknaditi sve ozgubljeno i vratiti se u borbu za vrh?

Nikad ne treba odustati pogotovo što je još jako puno bodova u igri. To sam već iskusio na svojoj koži sa Slovanom kad nam je Zilina na polovici prvenstva bježala 12 bodova, ali na kraju smo se radovali mi. Sve je moguće u nogometu.

Sarajevo i Željezničr su u vrhu, Zrinjski im puše za vrat, pa je li realno da titula ove godine dođe u Hercegovinu?

Bit će jako teško, iako je to realno i iskreno navijam za to.

Premijer liga je puno drugačija u odnosu na prošle godine, često gosti pobjeđuju, ali je očito da kvaliteta opada. Koji su razlozi tome?

Najveći problem je slaba organizacija i veliki broj klubova u Premijer ligi. Kvantitetu imamo, ali ne baš i kvalitetu  pa se nkako ne možemo pokrenuti sa mjesta. Tko zna možda se i ne želimo pomaknuti.

Možeš li usporediti igranje za Široki sa onim kada si igrao za Zrinjski? Atmosfera, gledatelji?

Jako teško pitanje koje se ne da uspoređivati. Želim samo reći da sam prezadovoljan kako se navijači u Širokom Brijegu odnose prema nama, stalnosu uz momčad i daju nam podršku. Sa druge strane opće je poznato štomislim o navijačima Zrinjskog, to sam uvijek naglašavao bez obzira gdje sam igrao i ne trebam se ponavljati.

Što mislišo osnivanju regionalne lige, da li je to moguće?

Moje misljenje je da se to treba što prije pokrenuti jer bez jedog jakog natjecanja nema nam napretka. Što prije budemo imali ligu u kojoj će se svake nedjelje igrati jaka utakmica gdje svak svakoga može pobjediti. Sa jednim takvim natjecanjem lakše će nam biti približiti se Europi po kvaliteti, i baš zbog toga danas nemamo velikih uspjeha u europskim natjecanjima.

 U tijeku su kvalifikacije za SP u Brazilu, pa možeš li prokomentirati Hrvatsku pod Štimcom?

Nema se tu što puno komentirati. Hrvatska igra sjajno i želim da samo tako nastavi.

 Kakvi su planovi u nastavku karijere?

Sad razmišljam o tome da sšo bolje igram i da me zdravlje dobro služi. Sve ostalo će doći samo po sebi. Ima i jedna stvar koju ne želim spominjati i za koju bih volio da mi se u budućnostu ostvari.

hercegovina.info