Krešimir Kordić: Ja sam jedan od Ultrasa

Krešimir Kordić
Popularni Krešo karijeru će nastaviti u Slovanu iz Bratislave i njegovim odlaskom iz Zrinjskog najviše će se obradovati susjedi sa druge strane Neretve za koje se Kordić specijalizirao. Danas Vam donosimo ekskluzivni intervju sa Krešom za internet portal zrinjski info dan prije njegovog odlaska u Slovačku.

Evo na našu žalost došao je čas kada napuštaš Zrinjski?

"Došao je i taj dan da sam se morao oprostiti od Zrinjskog i od Ultrasa nažalost porazom protiv Širokog Brijega, ali kada sve saberem i oduzmem ostat će mi samo lijepe uspomene kojih ću se vrlo rado sjećati. Nakon svega doživljenog ipak je došlo vrijeme da krenem".

Misliš li da si učinio svoje vezano za ovu ligu?

"Već sam davno prije rekao da je teško naći motiva za igrati ovu ligu   i tu se sve stalno vrti u neki krug. Ja osobno sam imao motiv da osvojim titulu sa Zrinjskim,  pokal navijača Zrinjskog Filip Šunjić Pipa na koji sam ponosan i na koncu da postignem golove gradskim rivalima što mi je pošlo za rukom u nekoliko navrata. To su bile stvari koje sam sebi postavio za cilj i koje sam ostvario, a slobodno mogu reći da sam u zadnje vrijeme igrao samo za navijače. Mnogo puta sam osjetio njihovu potporu i privrženost meni i to me je i vratilo po treći puta u Zrinjski".

Odigrao si puno utakmica za Zrinjski. Već si spomenuo golove Veležu, bio si strijelac i protiv kluba u koji sada ideš pa možeš li ipak izdvojiti koja ti je najdraža utakmica u dresu Plemića?

"Pa ono što opet mogu reći da su mi sve te utakmice sa Veležom bile posebno drage, ali i ta utakmica u kojoj sam zabio Slovanu. Te utakmice koje najviše znače navijačima i meni su najdraže pogotovo kada sam gradskim rivalima zabio dva puta u zadnjim minutama te tako osigurao pobjedu Zrinjskom i slavlje našim vjernim navijačima. Te slike mi ostaje urezane u pamćenje za cijeli život".

Osim te radosti koje si donio navijačima svojim golovima često si bio i sa njima na stajanju kada nisi nastupao?

"Davno sam već rekao da nisam nogometaš bio bi uvijek na stajanju sa navijačima. Ja sam jedan od Ultrasa i tako sam se uvijek osjećao . Kada sam igrao,  igrao sam srcem i u tim trenucima bio sam i igrač i navijač. Bilo je i teških momenata, ali lijepi trenuci se pamte".

Evo ova tvoja generacija se rasipa brojnim odlascima, ali ostavljate ipak neke temelje budućim nogometašima koji će igrati za Zrinjski?

"Na kraju sezone uspjeli smo izboriti Europu i to je šesti puta zaredom da se Europske utakmice igraju u Mostaru. To je sada jedan kontinuitet i ja se nadam da će se to i nastaviti bez obzira tko nosio dres Zrinjskog".

Evo za kraj još jedna poruka navijačima na odlasku?

"Po tko zna koji put hvala navijačima i nikad neću zaboraviti potporu koju smo davali za igranja u Zrinjskom. Ja sam im se nastojao odužiti na pravi način i mislim da su i oni to prepoznali.  Još jednom hvala im za sve, neka i dalje bodre klub kao do sada. Ovakve navijače nema nitko u državi pa ni šire, je kada uzmete da jedan Dinamo i Hajduk imaju na gostovanjima po 300-400 navijača, a mi često puno više onda je time sve rečeno. Navijači i drže Zrinsjki na ovoj Europskoj razini.  Još za kraj pozdrav svim Ultrasima, kao i klubovima iz Športske obitelji Zrinjski".

zrinjski.info