Krešimir Kordić: Dokazao sam da vrijedim

Prvu utakmicu smo igrali početkom srpnja, a ja sam debitirao tek 16. listopada protiv Košica, kaže Kordić kojem nije bilo lako zbog ozljede.
- U klubu su bili vrlo korektni, ali ja sam se osjećao kao da sam nekoga prevario. Na pripreme sam došao potpuno spreman, a onda mi je stradao mišić. Zbog europskih utakmica malo smo pokušali požuriti povratak, ali dogodilo se još gore. Obnovio sam ozljede i zbog toga propustio gotovo četiri mjeseca sezone, dodao je 29-godišnji Mostarac. Ipak, u završnici sezone je dobio priliku pokazati koliko vrijedi. Postigao je tri pogotka, sva tri u Kupu, dok na prvijenac u prvenstvu još uvijek čeka.
- Ja sam zadovoljan, prije svega jer sam ipak uspio dokazati da Slovan nije pogriješio što me doveo. Nakon oporavka od ozljede minutažu sam dobio praktički u svakoj utakmici, a u posljednjoj protiv Senice (2:2, nap.a.) sam prvi put u prvenstvu krenuo od prve minute. Nažalost, na poluvremenu sam morao biti zamijenjen zbog udarca u glavu.
Konkurencija u napadu su mu Filip Šebo i Juraj Halenar.
- Dva vrhunska napadača. Šebo je reprezentativac, igrač koji je jedno vrijeme proveo u škotskom Rangersu, dok se navijači Zrinjskog Halenara mogli upoznati prošle godine u Bratislavi kada se dva puta upisao u strijelce. Ne pomaže mi ni što trener Karel Jarolim forsira sustav s jednim napadačem, ali kako sam već rekao, nakon oporavka od ozljede sam igrao u svakoj utakmici. Još veću minutažu očekujem u nastavku prvenstva, ali najvažnije je da me zaobiđu ozljede.
Zanimljivo da je Kordić gotovo najstariji igrač Slovana.
- U rujnu sam proslavio 29. rođendan, a od mene je stariji samo Branislav Obžera koji ove sezone nije ni igrao zbog ozljede.
Iako Bratislava nije tako daleko, Kordić u posljednjih šest mjeseci nijednom nije dolazio u Mostar.
- Jedan od glavnih razloga je ozljeda. Nekoliko puta sam znao otići do Zagreba gdje imam puno rodbine, ali u Mostar nisam dolazio.
Polako savladava i slovački.
- Dosta je sličan našem jeziku. Bez problema se sporazumijevam, a vjerujem da ću ga odlično savladati ako ugovor odradim do kraja.
Vjeruje da će ga i odraditi.
- Potpisao sam dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu godinu. Jasno da ne mogu tvrditi da ću za Slovan sigurno igrati do 2013., ali zadovoljan sam u Bratislavi i volio bih ugovor odraditi do kraja.
Za razliku od Kordića, navijači su nezadovoljni.
- Prvi dio sezone zaključili smo na petom mjestu, a to je za naše navijače kao da smo posljednji. Slovan je najtrofejniji slovački klub i navijači u svakoj sezoni očekuju borbu za naslov prvaka. Iako tabela to ne potvrđuje, ja sam mišljenja da u ovom trenutku imamo najkvalitetniju momčad, ali pratilo nas je puno pehova i to se odrazilo na plasman. Primjerice, u jednom dijelu sezone nismo imali nijednog napadača na raspolaganju. Zaostatak za Žilinom je velikih dvanaest bodova i isti će objektivno biti teško anulirati, ali sezonu možemo spasiti osvajanjem Kupa gdje smo došli do polufinala, zaključio je Kordić.

Na korak od Europske lige

Slovan je nastup na međunarodnu scenu zaključio eliminacijom u doigravanju za Europsku ligu, a bolji je bio Stuttgart.
- Nakon što smo eliminirali Crvenu zvezdu bili smo vrlo blizu protiv Stuttgarta. U prvoj utakmici igranoj u Bratislavi smo izgubili 1:0, ali smo zato u Stuttgartu odigrali odlično i poveli 2:0 početkom drugog dijela. Ipak, ostali smo s igračem manje što je njemački klub znao iskoristiti i doći do 2:2 s čime se plasirao u skupnu fazu, izjavio je Kordić.

Kriza zaobišla Slovan

Toliko spominjana financijska kriza zaobišla je Slovan.
- Klub je u privatnom vlasništvu jednog od najbogatijih Slovaka Ivan Kmotrika. Dogovorena primanja su redovita i nemam se razloga žaliti, kaže Kordić kratko o ovoj temi.

Hokej popularniji od nogometa

Sport broj 1 u Slovačkoj nije nogomet nego - hokej.
- Slovaci vole nogomet, ali je hokej ipak omiljeniji. Ljetos smo bili na pripremama kada je Slovačka na SP-u pobijedila Italiju i izborila osminu finala, a jako me iznenadilo što nakon tog trijumfa nije bilo velikog slavlja. Isto tako, nije se puno ni tugovalo nakon poraza od Nizozemske u osmini finala, kazao je Kordić.

Zrinjski mora bolje

Prvi strijelac u povijesti Zrinjskog ne krije razočaranje zbog rezultatskog pada mostarskog kluba u ovoj sezoni.
- Zrinjski definitivno mora puno bolje, kako zbog svog rejtinga, tako i zbog navijača. S obzirom na silne odlaske, nekako sam predosjećao da bi se pad mogao dogoditi, iako je jasno da nisam mogao ni pomisliti da će Zrinjski biti ovako nisko. Uzroke treba tražiti u odlasku velikog broja igrača, a ja ne znam jesu li baš svi morali otići. Primjerice, mene se nije moglo zadržati, jer sam u 29. godini dobio odličnu ponudu, a ugovor mi je bio istekao. Bilo kako bilo, sada ne treba tražiti krivce, nego gledati isključivo prema naprijed i kako iz ove sezone izvući najbolje, izjavio je Kordić.

dnevni list