Krenula istraga: Tri namještene utakmice u nogometnoj Premijer ligi BiH?

Premijer Liga BiH pregled, BH Telecom Premijer liga BIH, nogomet, marko grujić, srpski nogometaš, namještanje utakmica, Premijer liga BiH
... koje su navedene u dopisu UEFA-e, bilo nešto sporno, točnije ima li indicija o namještanju utakmica. Prema pisanju Dnevnog avaza, čini se da ima.

Slučajevi spornih utakmica idu u Tužiteljstvo BiH, a očekuje se da istraga bude okončana do kraja sezone.

"Od ove tri utakmice koje su bile predmet naše istrage, dvije smo završili i uputit ćemo jedan dio Tužiteljstvu BiH koje će nastaviti istragu. Ne mogu reći o kojim utakmicama je riječ. U proteklom periodu smo obavili čitav niz saslušanja aktera, službenih osoba i svih onih koji su imali veze s tim utakmicama. Ali, tužitelji Nogometnog saveza BiH nemaju instrumente da provedu detaljnu istragu onako kako to rade državni organi", rekao je za Avaz Damir Raguž, jedan od tri tužitelja, te dodao:

"Indicija da postoje elementi namještanja ima, ali neka to utvrdi Tužiteljstvo. Mi smo samo tužitelji NSBiH, ograničenih mehanizama. Možemo zvati ljude na ispitivanje, ali ih ne možemo primorati na to. Nemamo pravo tražiti da nam predaju telefone, daju kontakte, ne možemo provjeravati listing i pratiti telefonske pozive... Ne možemo pritiskati. A ono što je sigurno jeste da nam niko tijekom ispitivanja neće sam od sebe reći - Jesam, namjestio sam utakmicu".

Navodno je riječ o utakmicama koje su namještene zbog najvećeg mogućeg koeficijenta na kladionici (Poluvrijeme/Kraj iz 1 u 2, ili iz 2 u 1), na šta su otkrivene i neobično visoke opklade. O kojim je točno utakmicama riječ, javnosti za sada nije poznato.