Kramarić postaje vođa napada hita španjolske Primere?

Andrej Kramarić, Andrej Kramarić, nogometna reprezentacija hrvatske, Andrej Kramarić, uefa liga prvaka, Andrej Kramarić, TSG Hoffenheim, Andrej Kramarić

Španjolski mediji već neko vrijeme tvrde kako će europski prvak Barcelona ove zime odvesti 29-godišnjeg Manuela Aguda Durana, napadača Celte poznatijeg kao Nolito. On je u 15 prvenstvenih utakmica postigao osam golova, a pet puta je asistirao. Nolitov transfer spominjan je još prošlo ljeto, no Barcelona tada nije mogla kupovati igrače zbog FIFA-ine kazne. Zabrana je istekla ovaj mjesec pa španjolski prvak traži zamjenu za napadača Pedra koji je prošlo ljeto prešao u Chelsea.

'Zimski prijelazni rok je težak no pokušavat ćemo do samog kraja. Trebamo se pojačati u napadu', izjavio je trener Barcelone Luis Enrique.

Celta se nalazi na petom mjestu u španjolskom prvenstvu, a plasirala se u četvrtfinale španjolskog Kupa te se iduće sezone nada nastupu u Europskoj ligi. Andrej Kramarić je prije godinu dana prešao iz Rijeke u Leicester City, no u drugoplasiranom klubu engleskog prvenstva odigrao je svega 234 minute u pet utakmica, a jedini pogodak postigao je u Liga kupu. U engleskom Premiershipu je dvaput ulazio kao zamjena i sakupio svega 22 minute u igri.

Trener Claudio Ranieri ga je potaknuo na odlazak rekavši u nedjelju da je on fantastičan napadač, ali da u njegovoj momčadi drugi imaju prednost.

'Ako ostane, izgubit će još šest mjeseci', izjavio je Ranieri.

To bi ugrozilo Kramarićev mogući nastup za reprezentaciju na Europskom prvenstvu, budući da je izbornik Ante Čačić rekao da će u Francusku voditi samo one igrače koji se nametnu i budu igrali na proljeće u svojim klubovima.

Osim Celte, posljednjih dana su se kao interesenti za Kramarićeve usluge spominjali West Ham, Lyon, Lille, Torino, Sampdoria, Aston Villa i Sunderland. Za španjolski klub problem bi mogao biti devet milijuna eura odštete koliko Leicester City traži za Kramarića, pa klub iz Viga razmatra mogućnost posudbe, pišu španjolski mediji.

Hina