Kramarić: Ako treba mijenjat ću i vratara Subašića

Hoffenheim, Andrej Kramarić, Andrej Kramarić, Vatreni

Reprezentativni napadač Andrej Kramarić istaknuo je u subotu da mu je čast igrati za Hrvatsku, te da će mijenjati i vratara Subašića ako treba.

"Konkurencija je u napadu velika, a na meni je da radim i igram onako kako sam igrao u završnici sezone, a zbog čega mogu slaviti na tri kolosijeka, s Leicesterom, Hoffenheimom i Hrvatskom. Naposljetku će izbornik odlučiti. Meni je ponos i čast igrati za Hrvatsku, mijenjat ću i Subašića ako treba", rekao je Kramarić.

"Vatreni" su u petak počeli okupljanje u Zagrebu, gdje će boraviti do nedjelje, kada odlaze na prvi dio priprema u Sv. Martin na Muri. Hrvatska je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila brončano odličje.

"Sjećam se, pogotovo polufinala s Francuskom, iako nisam ni vidio francuske golove dok smo slavili hrvatsko vodstvo. Tamo se vraćamo, osjećamo pozitivnu energiju", dodao je.

Prvi protivnik na Euru je Turska, u Parizu 12. lipnja. U Bundesligi Kramarić se susreo s nekoliko turskih reprezentativaca.

"Znam ih, tehnički su potkovani, ali ne bih volio izdvajati pojedince jer igra cijela momčad. Svi bismo im voljeli uzvratiti za 2008. godinu, ali moramo biti koncentrirani i bitno je da prođemo skupinu. Tada je sve moguće, budemo li pravi možemo i protiv najtežih suparnika. Trebat će i malo sreće, odlučivat će detalji", kazao je član engleskog prvaka Leicestera, koji je proljetni dio sezone bio na posudbi u njemačkom Hoffenheimu, s kojim je izborio ostanak u prvoligaškom društvu.

U pripremnom će razdoblju Hrvatska odmjeriti snage sa Moldavijom i San Marinom, a Kramarić napominje: "U tim susretima moramo stvarati šanse, postizati golove i napuniti se samopouzdanjem, ali važno je i ostati svjež za prave utakmice".

Hina