Kovač: Svjetsko prvenstvo mi je došlo prebrzo, stvaranje momčadi zahtijeva vrijeme i strpljenje

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
... izbornika Nike Kovača na pitanje što je nedostajalo njegovim izabranicima za plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Osim toga, Kovač smatra da Hrvatska nije imala ni sreće u Brazilu gdje je završila na trećem mjestu skupine iza domaćina i Meksika.

"Mora se dosta toga poklopiti, ostvariti zacrtano... Koliko god vjerovali u svoje mogućnosti, u sportskim natjecanjima treba i svojevrsna naklonost sreće... Mi je nismo imali", rekao je Kovač u intervju za Dnevni Avaz.

"Sve više i više napredujemo"

Hrvatski izbornik smatra da reprezentacija konstantno napreduje.

"Doigravanje s Islandom došlo mi je prebrzo, a nekako i nastup na Mundijalu. Nakon zajedničkog rada, vidljivo je po svemu, počevši od rezultata, da dečki sve više i više napreduju i uspijevaju odrađivati ono što je stavljeno pred njih. Već sam rekao da je stvaranje momčadi, tima, jedan proces, koji zahtijeva vrijeme i strpljenje. Negdje to ide brže, bezbolnije, manje primjetno, ali nismo svi u istim pozicijama. Mi nemamo stotine igrača koji mogu ravnopravno konkurirati za nacionalni dres, izbori su nam uži nego drugima..."

"Da mi je netko rekao da ćemo uzeti četiri boda Bugarskoj i Italiji, ne bih mu vjerovao"

Hrvatska je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo prva u skupini. Nakon četiri utakmice, među kojima su gostovanja u Bugarskoj i Italiji, i dalje nema poraza.

"Cilj nam je bio uzeti što više bodova i što duže živjeti bez poraza kroz kvalifikacije. Moji suradnici, igrači i ja čvrsto smo nastojali odraditi posao i držati se što bolje kako bismo imali jak temelj, koji će nam osigurati odlazak na Euro u Francusku. Uzeli smo četiri boda na gostovanjima Bugarskoj i Italiji. Da nam je prije početka kvalifikacionog ciklusa netko rekao da ćemo osvojiti četiri boda, teško da bih mu vjerovao. No, bilo je odlično!

"Nisam pobornik regionalne lige, neka se zna tko je prvak svoje zemlje"

Najbolji igrači regije?

"Modrić, Mandžukić, Rakitić, Perišić, Džeko, Pjanić, Lulić, Ibišević, Vučinić, Jovetić, Ivanović... To su imena koja su mi najbrže došla na pamet. Ma, ima tu izbor da bi lista bila prilično duga."

Regionalna liga?

"Nisam pobornik te ideje. Bolje da svaka država ima svoju ligu, neka se zna tko je prvak svoje zemlje."/HMS/