Kovač: Ovo je sramota! Penal? Ma bolje da odmah idemo kući

Niko Kovač, Hrvatska

Ostavili smo odličan dojam. Posložili smo se, dogovorili kako ćemo igrati i sve odradili odlično. Svaka čast dečkima. Ovako se brane hrvatske boje. Ponosan sam na njih. Velika je čast voditi takve igrače, rekao je za kamere HTV-a hrvatski izbornik Niko Kovač nakon poraza od Brazila na otvaranju SP-a u Sao Paulu (3-1).

- Znali smo da će Brazil imati inicijativu. Poklonili smo im nekoliko lopti, to nije bilo dobro. Malo smo došli u probleme, ali zadovoljan sam s igrom - dodao je Niko Kovač.

Hrvatska je povela, Neymar izjednačio, a onda je japanski sudac u drugom dijelu pokrao Hrvatsku dosudivši nepostojeći penal za Brazil.

- Vidio sam na snimci, ako je ono penal, ajmo igrati košarku. Ovo je sramota! Otimačina! Dečki se bore, rade, trude da dođu na SP, odrade priprema, a onda dođe sudac koji uopće nije na tom nivou da odsudi takvu utakmicu. Nikad ne napadam suce, ali morao sam ovo reći. Trebao sam to reći i na "presici" jučer, da ću dobro pratiti što sudac radi - bijesan je bio hrvatski izbornik i nastavio:

- Pravila nisu bila ista za obje momčadi. Ako ovako uđemo u Svjetsko prvenstvo bolje da odemo odmah doma. Nema smisla igrati - kazao je još "vrući" Niko.
Kad se malo ohladio, najavio je sljedeće utakmice u skupini. "Kockaste" sad čekaju Kamerun i Meksiko.

- Možemo ponoviti dobru igru, vjerujem u svoje dečke. Brazil je "visio", imali smo šanse, a nije lako stvoriti šanse Brazilu. Glavu gore, to sam rekao i dečkima. S ovakvim nogometom imamo šanse za osminu finala. Dečki su malo pali, to je normalno, ali bit će sve ok kad dođemo u hotel - rekao je Niko.

24sata.hr