Koliko može nova uprava HŠK Zrinjski?

... koliko može ova "nova" uprava Plemića napraviti pozitivnog za klub.

Zrinjski je duži niz godina "boravio" na vrhu ljestvice Premier lige BiH. U dva navrata u proteklih desetak godina osvajao je dva puta prvenstvo, a jednom je osvojio i nogometni Kup BiH.

Duži niz godina sa usponima i padovima predstavljao je svoj grad, državu i svoj narod u europskim natjecanjima. Ipak, protekle dvije godine klub zbog ponajviše loših procjena ostajke bez Europa, a njegovi navijači bez europskih gostovanja barem u tijeku ljetnih mjeseci. 

Krajem prošlog mjeseca na godišnjoj skupštini izabrana je "nova" uprava kluba, a jučerašnji sastanak UO kluba izabrao je predsjednika i podpresjednike kluba. Za predsjednika kluba izabran je Marin Raspudić.

Za mnoge navijače i simpatizere dosta nepoznato ime barem što se nogometa tiče. Raspudić je proteklih godina bio dosta aktivan u Hrvatskom ženskom rukometnom klubu Zrinjski. Koliko je dobrog ili lošeg donio rukometu u Mostaru ostavljamo ljudima koji prate aktivno mostarski rukomet da ocijene.

Raspudić je inače direktor Zračne luke Mostar koja ovu godinu bilježi nagli porast dolazak i odlazaka turista. Kao što je sam izjavio na jučerašnjoj press konferenciji za novinare "Osobno sam bio najzadovoljniji kada sam putovao sa Zrinjskim na Maltu i Luksemburg jer je tada i Mostar bio zadovoljan i vladala je naka pozitivna klima", navijači se nadaju da će upravo on vratiti tu pozitivnu klimu u klub i među navijače.

Pohvalno je da je upravo on izjavio da se usvaja svih deset prijeloga koje je Udruga prijatelja Zrinjskog iznijela za dobrobit kluba. Pohvalna je i činjenica da se želi još aktivnije uključiti Ultras-e u radu kluba. Doduše Ultras-i su već ranije to odbili jer je kako sami istiću njihovo mjesto na stajanju, a ne u upravi.

Zdravko Marić je također novi-stari član kluba. Proteklih godina nije aktivno učestvovao, ali kako neslužbeno saznajemo u sezoni kada je Zrinjski bio prvak Zdravko je aktivno pomagao u "krojenju" titule prvog prvaka države iz Mostara. Trenutno je zadužen za razgovor sa nogometašima, a istaknuo je da je njegov cilj stvoriti što više kvalitetnih nogometaša iz vlastite nogometne škole.

Također za mnoge navijače je ime novog podpredsjednika kluba Davora Martinovića nepoznato. Ipak, stariji navijačima je Davor dosta poznat sa tribina jer gotovo da ne propušta ni jednu utakmicu Zrinjskog. U periodu od 2002. godine bio je član Ultras-a te je na više raznih načina pomagao najvjernije navijače. Pravnik po zanimanju i prije svega osoba koja voli Zrinjski je recept koji će Davor zasigurno pomoći radu kluba.

Što se tiče Mile Puljića i Miroslava Ćorića oni su u klub gotovo od ponovnog pokretanja Zrinjskog tako da ih ne treba posebno predstavljati.

Hercegovina info