Klopp komentirao navode da bi Ibrahimović mogao doći u Liverpool

Juergen Klopp, sport, svijet, njemački stručnjak, trener Liverpoola, Klopp, Liverpool, Zlatan Ibrahimović

Budućnost Zlatana Ibrahimovića još nije definirana nakon što je napustio LA Galaxy. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, iako Milan slovi kao uvjerljiv favorit za njegov potpis.

Osim Milana, ranije se spominjao transfer u Bolognu kod Siniše Mihajlovića kojeg, kako je sam priznao, jako poštuje, ali i povratak u Manchester Untied.

Šveđanin je u 18 mjeseci, koliko je proveo igrajući za LA Galaxy, zabio 53 gola i pokazao da i u 38. godini života i dalje itekako može pomoći momčadima. Jedan klub za kojeg sa sigurnošću možemo reći da neće dovesti Ibrahimovića je Liverpool.

Liverpool ne treba Ibrahimovića

Momčad Jürgena Kloppa ove sezone zabija 2,3 gola po utakmici i ne čini se kao da joj treba pomoć u napadu, a isto misli i Klopp, koji je komentirao mogućnost dovođenja Ibrahimovića. 

"Da nije ranije igrao za Manchester United, možda bismo i razmislili o tome", rekao je u šali Klopp za Sportbladet pa nešto ozbiljnije pojasnio:

Nećemo dovesti Ibrahimovića, ali nismo sigurni ni da bi on pristao doći ovdje. Naravno, maksimalno ga poštujem, ima sjajnu karijeru, obožavam njegovo samopouzdanje. Možda nije uvijek u pravu, ali zabavan je. Nadam se da neće prestati igrati nogomet, previše bi nedostajao sportu."

Klopp se ne mora brinuti, Ibrahimović jasno daje do znanja da još uvijek želi igrati i aktivno traži klub u Europi, prenosi Index.