Klis u osmini finala Kupa

Klis u osmini finala Kupa
Ekipa Klisa iz konjičke Mjesne zajednice Buturović Polja s 350 stanovnika u okviru 2. kola seniorskog Kupa FBiH je na svom terenu svladala sarajevsku ekipu Bosna Union golovima Nedima Kudre 2, Esmina Letuke i Berna Šimunovića rezultatom 4:0.
Ovom pobjedom hercegovački Hoffenheim koji je osnovan 1995 godine postigao povijesni uspjeh plasiravši se među 32 najbolje ekipe Bosne i Hercegovine. Voljom ždrijeba Klis se direktno plasirao u osminu finala Kupa nakon što je Sloga Doboj odustala.
Na svakoj domaćoj utakmici na stadionu " Seid Padalović" bude prisutno više gledatelja, nego što ima MZ Buturović Polje stanovnika, a posljednjih pet godina po gledanosti na domaćem terenu FK Klisu mogu pozavidjeti svi drugoligaši, većina prvoligaša, a poneki klub i iz elite bh nogometa.

Ideolog igre hercegovačkog Hoffenheim , FK Klisa iz Buturović Polja, 37- godišnji Nedim Kudra - Nino, koji je karijeru počeo u konjičkom Igmanu, potom igrao u Veležu, Željezničaru nakon ždrijeba šesnaestine finala kupa BiH rekao je: Imali smo sreće prilikom ždrijeba, ali u osmini finala volio bih za protivnika da bude neko iz elite bh nogometa. Moj sadašnji klub FK Klis je izuzetno dobro organiziran klub . Imamo daleko najveću posjetu u ligi, navijači su nam 12. igrač, motiv da ne može biti bolji. Posebno bih istakao predsjednika kluba Ahmu Miljevića, te članove UO kluba, Rasima Sitara, Zejnila Gostevčića koji sjajno rade svoje zadatke u klubu. Veliku podršku u svemu ovome imam u supruzi Alisi i svojoj obitelji, kazao je Nedim Kudra - Nino.

Enver Nimanović