Klasnić: Igrat ću za reprezentaciju dok me budu zvali

Nakon 24 odigrane utakmice u engleskom prvenstvu Bolton je na pretposljednjem, 19. mjestu na ljestvici s 22 osvojena boda, a naredne četiri utakmice igra protiv izravnih konkurenata u borbi za opstanak, Wigana, Blackburna, Wolverhamptona i West Hama.

- Bolton ima kvalitetu za opstanak, za plasman između osmog i 12. mjesta - rekao je Klasnić.

Tijekom sezone Bolton je smijenio menadžera Garyja Megsona i doveo Owena Coylea, a hrvatski napadač objašnjava kako je to utjecalo na momčad i njega.

- Novi trener dao je impuls momčadi. Iako moram reći da sam se sa bivšim trenerom dobro razumio. Imao je svojih trenutaka, uostalom on me je doveo, ali navijači ga nisu voljeli. Novi trener donio je nove ideje. Prije smo igrali sa samo jednim napadačem Kennyjem Daviseom, dok je drugi napadač, a to sam bio ja, morao više raditi prema natrag.

Glavni problem u igri Boltona Klasnić vidi u veznoj liniji koja ima problema s prijenosom lopte iz obrane u napad.

- Zbog toga igramo često dugim loptama kojima se traži Daviesa, koji ju pokušava sačuvati, a ostalim igračima teško je izdržavati ritam bježanja u napad.

Na pitanje o razlici Premiershipa i Le Championnata, Klasnić odgovara:

- Premiership je najbolja nogometna liga svijeta. U Werderu samo igrali ofenzivno i napadači su od toga profitirali. U Nantesu nam je falilo kvalitete i iskusnih igrača. U Boltonu, pak, svi daju 100% svojih mogućnosti i to proizlazi iz sjajne interakcije s navijačima.

Klasnić je ove sezone najbolji strijelac Boltona sa šest postignutih golova iz 16 prvenstvenih utakmica. Na upit novinara je li fizički potpuno spreman, budući je odigrao samo dvije utakmice punih 90 minuta, odgovara:

- Spreman sam, a mijenjan sam obično pred kraj utakmica i to su bile taktičke zamjene. Što se golova tiče, s obzirom na 16 odigranih utakmica, zadovoljan sam i golova će biti još.

U kojem će klubu igrati sljedeće godine Klasnić još uvijek ne zna, iako je bliži tomu da će to i dalje biti Bolton. Naime, posudba iz Nantesa istječe istekom sezone.

- Sve je otvoreno, ali moram reći da se ovdje jako dobro osjećam, a Bolton ima i pravo otkupa ugovora.

Na kraju razgovora Klasnić je komentirao i moguć povratak u svoj matični klub St. Pauli, kao i o hrvatskoj reprezentaciji u čijem se vidi sastavu za Europsko prvenstvo 2012. godine.

- Već sam rekao i ponavljam da ću se jednom vratiti u St. Pauli.

Novinar Kickera bocnuo ga je pitanjem o mogućem povratku u Werder, klub čije je boje branio od 2001. do 2008., ali s čijom se liječničkom službom danas sudski spori, što je odmah isključio.

- Sve dok budem dobivao pozive igrat ću za reprezentaciju. To se odnosi na predstojeće razdoblje kao i na Euro 2012. godine.

totalsport