Kiks Dinama u Varaždinu, Rijeka i dalje na vrhu ljestvice

Dinamo, HNL, rijeka, Dinamo, HNL, varaždin
A krenulo je idealno..Najzvučnije pojačanje, bivši hajdukovac Ante Rukavina iskoristio je ubačaj iz kornera te već u 6. minuti igre doveo Modre u vodstvo. Izgledalo je kao da će to biti još jedna rutinska pobjeda no igrači Varaždina nisu se s tim složili.

 

Gradili su igru, pokušavali iz daljine a trud im se isplatio u 67. minuti. Sve zasluge idu na stranu Glavine koji se "prošetao" obranom gostiju, okrenuo Barbarića i Cufrea te loptu poslao iza leđa Lončarića.

Još je jednom zadnja linija Modrih pokazala kako "curi" na sve strane čak i protiv objektivno lakših protivnika. I nisu tu stali domaći nogometaši; nošeni ovacijama razdragane publike (koja se prilično razljutila nakon nedosuđenog jedanaesterca u 32. minuti kada je Ibanez srušio Glavinu), nastavljaju s pritiskom.

Mogli su Varaždinci i do pobjede ali je najbolja prilika, bolje reći, meč lopta propuštena u posljednjoj minuti sudačke nadoknade - udarac je prošao tik uz vratnicu.

Dodajmo samo podatak, kako je Dinamo u tri odigrane utakmice uspio sakupiti tek četiri boda i ako je suditi prema početku natjecanja, čeka nas zaista zanimljiva sezona.

 

Slaven protiv Zadra potvrdio stopostotni učinak

Zadar kao gost kod Slaven Belupa nije uspio izvući niti bod, čak ni pronaći put do njihove mreže. Nakon što su u prvih 45 minuta uspjeli održati nulu, u drugom dijelu "bedem" je pao. Najprije je Delić u 66. minuti kaznio grešku u obrani da bi samo četiri minute kasnije već bio postavljen konačni rezultat.

 


Sigurni izvođač najstrože kazne bio je Vojnović dok je njegova momčad s nova tri boda nastavila (uz Rijeku) pobjeđivati te sada sa spomenutim klubom dijele čelnu poziciju.

 

Rijeka do pobjede na krilima Štroka i Đalovića

A nakon što su se u prvom kolu doslovce izvukli (svladali Split sa 1:0 autogolom Vidića), Riječanni nastavljaju pružati dobre partije. Ali i zavidne rezultate. Tako su s 3:0 s Kantride ispratili povratnika u prvoligaško društvo, Hrvatskog dragovoljca.

 


Obrana gostiju prvi put je kapitulirala nakon 27 minuta igre; Štrok je udarcem izvan kaznenog prostora donio prednost Rijeci. Isti igrač, svojim drugim večerašnjim pogotkom u 71. minuti osigurava svojoj momčadi sva tri boda da bi deset minuta prije kraja Đalović stavio točku na i uvjerljive predstave.

 

Cibaliji dovoljan jedan gola protiv Zaprešićana

Cibalija je sa minimalnih 1:0 svladala Inter; sasvim dovoljno za nova tri boda i ukupno 7 iz tri susreta. Gol odluke dao je Prgomet već nakon dvadeset minuta igre.

GORAN KNEZOVIĆ

Foto: Ronald Grošić, Boris Kovačev, Tea Cimaš / CROPIX