Kenan Pirić: Moramo pokazati tko je gazda u Mostaru

Kenan Pirić

Dvotjedna reprezentativna stanka je pri kraju, a vodeći Plemići iz nje će izići s dva vezana duela kod kuće. Najprije će u subotu ugostiti Krupu, a onda u srijedu prvog pratitelja na tabeli - Željezničar.

Nisu Mostarci ovog proljeća djelovali prepoznatljivo u polju, ali da bi se vratili na pravi put morat će svoj obol dati i čuvar mreže - Kenan Pirić. A on se u tabor prvaka i lidera vratio obogaćen reprezentativnim iskustvom, piše Dnevni list.

- Bilo je to stvarno lijepo iskustvo, rekao nam je Pirić pa dodao: Posebno zbog činjenice da sam se na popisu našao kao jedan od nekoliko igrača iz Premijer lige. Uz to, trenirati sa igračima tog kalibra odličan je osjećaj. Konkretno, na treninzima s Begovićem i Šehićem, prvoklasnim golmanima, dosta sam naučio.

U Mostar se vratio zadovoljan i zbog dvije pobjede Zmajeva..., za koje je vjerovao da će debitirati, ali eto ipak nije.

- Neću reći da smo se pribojavali Gibraltara, ali izbornik je cijelo vrijeme isticao kako ne smije biti podcjenjivana, da su te unaprijed dobivene utakmice najteže. Što se tiče Albanije, bilo je dobro dobiti i u tu utakmicu, rekao je.

- Bio bih zadovoljniji da sam debitirao kao što sam očekivao, ali došlo je do ozljeda nekoliko igrača pa se plan malo izmijenio. Na koncu sam vrlo zadovoljan svojom prvom reprezentativnom akcijom, na meni je da nastavim dobro braniti u Zrinjskom, a bude li tako, ne sumnjam da ću se opet naći na izbornikovom popisu.

A Zrinjskom će njegove obrane u preostalih deset kola biti prijeko potrebne.

- Nažalost, izgubili smo veću prednost, ali i dalje smo prvi, rekao je pa se osvrnuo na trenersku promjenu, dolazak Blaža Sliškovića na klupu.

- Novog trenera zbog reprezentativnih obveza do povratka u Mostar (jučer, op. a.) nisam upoznao, ali suigrači su mi rekli kako su zadovoljni pa se nadam da ćemo se što prije vratiti dobrim igrama i rezultatima. Neće biti lako, jer nas u Ligi za prvaka sada svako malo čeka derbi, kao i raspored srijeda-subota, ali vjerujem da se ostatak ekipe uspio odmoriti na mini pripremama u Međugorju..., da su se psihički oporavili od lošeg perioda iza nas.

Prvi protivnik je Krupa - Zrinjski je na famoznom gostovanju na umjetnoj travi odigrao bez golova, u Mostaru je istog protivnika ovog proljeća srušio 3:1.

- Nezgodna utakmica. Krupa ima nekoliko kvalitetnih igrača, a bez obzira na našu sigurnu pobjedu u Mostaru, sigurno nisu za podcijeniti.

Odmah u srijedu eto i Željezničara...

- U velikom su nizu, tu su jesenas slavili 4:0. Međutim, bez obzira na sve to, moramo pokazati da smo u Mostaru mi gazde.

"Uvijek može bolje"

Generalno je Kenan zadovoljan svojim partijama, a bio bi i zadovoljniji da Zrinjskom ide bolje. "Uvijek može bolje. Bilo bi još bolje da su rezultati Zrinjskog bolji. Jer što mi vrijede dvije velike obrane, ako ne pobijedimo", rekao je.