Kazna je stigla samo 18 minuta nakon odobrenja da se utakmica igra na Poljudu!

Hrvatski navijač na Poljudu protiv Gruzije

... saveza odlučio je danas na Plitivicama da će se utakmica kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Italije u lipnju ipak igrati na Poljudu.

- Od srca smo željeli pokušati prebaciti domaćinstvo u Split s ciljem ujedinjenja hrvatskog nogometa. Bili smo vjerodostojni. Slao sam upit gospodinu Marchettiju (direktor komisije za natjecanja), pisao predsjedniku talijanskog saveza i onda je stigla ova kazna, prenosi Šukerovu izjavu Goal.hr.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su najavili da će se žaliti na odluku Uefe, ali nisu nimalo optimistični.

- Teško će se nešto promijeniti... Ovo nam je ozbiljna opomena, znamo što slijedi nakon ovog, oduzimanje bodova i izbacivanje s velikih natjecanja.

Šuker je posebno naglasio:

- Zamislite da nam uvaže žalbu ili da bude ublažena, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion!?

Šuker posebno zasmetao jedan detalj:

- HNS za svaku prodanu ulaznicu moramo dati OIB navijača, a kako rukometni klub Zagreb bez problema podijeli 15 tisuća karata za utakmicu protiv Barcelone? Zašto mi moramo davati OIB-e, a oni ne? Stvarno mi to nije jasno...

Također je potvrđeno da će Bugarska 10. listopada igrati na Poljudu...

KRONOLOGIJA DOPISIVANJA HNS-A I UEFE

Hrvatski nogometni savez poslao je Uefi dopis o prijedlogu promjene domaćinstva kvalifikacijske utakmice s Italijom u utorak, 7. travnja u 16:30 sati, telefaksom i elektronskom poštom direktoru natjecanja Giorgiju Marchettiju - objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Dopis Talijanskom nogometnom savezu poslan je u utorak, 7. travnja u 16:32, telefaksom. "HNS je u skladu s Uefinim propisima prvotno odredio Zagreb za grad domaćin, no u međuvremenu je, s ciljem poboljšanja unutarnje suradnje u hrvatskoj nogometnoj obitelji, odlučeno o prijedlogu promjene", stoji u dopisu kojeg je potpisao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Suglasnost Talijanskog nogometnog saveza s promjenom mjesta odigravanja HNS je elektronskom poštom primio u srijedu, 8. travnja u 17:03.

"Shvaćamo vaše razloge, a uzimajući u obzir našu odličnu suradnju i odnose, obavještavamo vas kako s naše strane ne postoji nikakav prigovor na promjenu domaćinstva iz Zagreba u Split", piše u odgovoru predsjednika FIGC-a Carla Tavecchija.

UEFA je načelnu suglasnost s prijedlogom poslala Hrvatskom nogometnom savezu u srijedu, 8. travnja u 18:07.

Odluka Uefine Disciplinske komisije o kazni zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom stigla je u HNS telefaksom u srijedu, 8. travnja u 18:25 sati.

Hrvatski nogometni savez predao je kopije originalne korespondencije s datumima i točnim vremenima svim predstavnicima medija na konferenciji za medije poslije sjednice Izvršnog odbora.