Katanec: Imao sam i druge ponude, ali sa Zrinjskim se opet borim za naslov

Matija Katanec
Pod Bijelim brijegom jučer je bilo svečano. Ne samo zbog blagdanskog domjenka na kojem je čelništvo prijateljima kluba i Zrinjskom poželjelo puno sreće u 2016. godini, nego i zbog potpisa Varaždinca Matije Kataneca. Riječ je o povratniku u klub koji je dres s lentom nosio prije nepunih godinu dana, a u međuvremenu je bio član Spezije u kojoj se nije naigrao, pa je jesen proveo u hrvatskom drugoligašu Gorici gdje tražio novi početak, odnosno čekao na povratak u Mostar. Naime, Zrinjski ga je htio vratiti još ljetos, no tada to nije dozvolio prijelazni rok..., ove zime nije bilo prepreka, pa je novi ugovor potpisao je do 1. srpnja 2018. godine.

- Želio sam se vratiti još ljetos, ali to nije bilo moguće. Naime, ugovor sa Spezijom sam raskinuo posljednjeg dana prijelaznog roka u Italiji, a kako je prijelazni rok u BiH bio završio ranije, moj povratak jednostavno se nije mogao realizirati, izjavio je pouzdani stoper i dodao: Želim se zahvaliti izvršnom dopredsjedniku Danku Šulenti i svim ljudima iz kluba što su opet bili maksimalno korektni, jer su mi iz Zrinjskog odmah nakon što sam raskinuo ugovor sa Spezijom poručili kako su za mene vrata kluba uvijek otvorena".

U Speziji, je tada vodio hrvatski trener Nenad Bjelica, nije bio važan faktor . Talijani koji su ga Zrinjskom navodno platili 200.000 eura, tada su se borili za ulazak u Serie A, ispostavilo se - bezuspješno.

- Ne znam zašto nisam dobio priliku. Istina da sam mjesec dana prije potpisa operirao trbušni zid, ali u Italiju sam došao zdrav. Spezia je bila usred prvenstva i borila se za ulazak u Serie A, a ja sam strpljivo čekao priliku koju nisam dočekao. Iako nisam igrao, odlazak u Italiju ipak vidim kao pozitivno i vrijedno iskustvo. Mogao sam čekati kraj ugovora, ali želio sam igrati i zbog toga sam se odlučio na raskid.
Period u Hrvatskoj drugoj ligi iskoristio je da bi ostao u formi i nametnuo se šefu struke Marinoviću..., trećem treneru koji je zasjeo na klupu od njegovog prvog angažmana u Mostaru.

- U Goricu sam došao tek krajem rujna, jer sam želio ostati u trenažnom procesu do zime i povratka u Mostar. Naime, već tada sam odlučio kako ću opet potpisati za Zrinjski. Imao sam još ponuda, ali nisam želio pogaziti riječ, još više jer dolazim u poznatu sredinu. Osim toga, Zrinjski je opet u vrhu, gdje sam ga i ostavio kada sam otišao u Italiju. Trener je novi, ali neću imati problema s prilagodbom. Istina da je momčad doživjela određene promjene u dvanaest mjeseci, ali u svlačionici ću opet zateći jako puno igrača s kojima sam već igrao. Momčad je opet odlična, što potvrđuje činjenica da smo na samo bod od prvog mjesta, odnosno s realnim izgledima za osvajanje nove titule, zaključio je Katanec.

Ponovno u paru s Graovcem?

U svom prvom angažmanu sa Zrinjskim Katanec je odigrao samo 17 utakmica, no bilo je to sasvim dovoljno da ostavi sjajan dojam. S Danielom Graovcem činio je najbolji stoperski tandem Premijer lige, što potvrđuje podatak da su Mostarci u petnaest kola primili samo šest pogodaka, a taj su rekord Plemići minule jeseni ponovili - bez njega. Graovac je i dalje u Mostaru, no pitanje je hoće li tu biti 12. siječnja, kada trener Vinko Marinović obavi prozivku. U Zrinjskom ne kriju da postoji mogućnost da ga prodaju, ali konkretnih novosti po tom pitanju nema. S Graovcem u paru i prvom dijelu sezone sjajno je igrao Neven Laštro, dok je nekad standardni Anto Radeljić zbog duge oporavke od ozljede ostao po strani.

Dnevni list