FOTO  Karlo Buhač - mlada nada Širokog Brijega

NK Široki Brijeg, Karlo Buhač

Proteklu sezonu bio je jedan od najboljih kadetskih strijelaca Širokog Brijega. Svoje dobre igre pokazao je i na turnirima, a posebno na turniru u Iloku gdje je bio najbolji strijelac sa 5 postignutih pogodaka.

Svoje nogometne korake započeo je u NK Široki Brijeg prije 12 godina:

- Ja sam Karlo Buhač. Rođen sam 1998.godine. Još kao dijete volio sam loptu, pa su me roditelji sa nepunih 6 godina upisali u školu nogometa NK Široki Brijeg. U Širokom sam prošao sve kategorije od najmlađih limača do juniora čiji sam današnji član.

Koji je trener najzaslužniji za tvoj nogometni razvoj?

- Svaki trener koji me je dosad trenirao ima svoje zasluge. A trenirali su me Vlado Glavina, Dado Soldo, Robert Lončar, Dalibor Kožul, Niko Kovačić i sadašnji trener Ante Kokić.

Proteklu sezonu kadeti NK Širokog Brijega igrali su naljepši nogomet te su sezonu završili na 3. mjestu. Jedan od najzaslužnijih igrača bio si i ti sa postignutih 13 pogodaka. Kako si ti zadovoljan sa proteklom sezonom ?

- Iako je bila uspješna sezona mislim da smo mogli puno bolje. Bili smo do samog kraja u utrci za prvaka, no splet nesretnih okolnosti nas je udaljio od titule.

Tvoj uspjeh u nogometu nije moguć bez potpore ljudih oko tebe. Tko ti predstavlja najveću potporu u nogometu i životu?

- Najveća potpora mi je obitelj pogotovo otac i brat koji su uz mene svih ovih 12 godina. Poslije njih su moji prijatelji te suigrači iz kluba.

Svaki mladi nogometaš ima svog idola u svijetu nogometa. Tko je tvoj uzor?

- Moj najveći uzor je Ronaldo koji je najbolji nogometaš na svijetu, te Wagner za kojeg smatram da je najbolji nogometaš koji je igrao u Bosni i Hercegovini. Svojim ponašanjem može nam biti uzor i van terena.

Trenutno juniori NK Širokog Brijega prolaze kroz pripreme za narednu sezonu. Kako teku pripreme i kako si zadovoljan sa radom novog trenera?

- Pripreme su u punom jeku, iako su ekstremni vremenski uvijeti mi terniramo punom snagom. Ovo je nova sezona, novi trener. Jako sam zadovoljan trenerom te njegovim metodama rada.

Juniori Širokog Brijega ulaze kao jedni od favorita za titulu, kakve su ambicije kluba ?

- Široki se uvijek bori za prvo mjesto. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo prvaci.

Kakve su tvoje ambicije i planovi u budućnosti?

- Želja svakog širokobriježanina je zaigrati za prvi tim Širokog Bijega. Ja ću svojim radom i zalaganjem u juniorima truditi se da se izborim igrati za seniore.

HERCEGOVINA.info