Karačić upozorava: Čeka nas teška utakmica

Bez Wagnera, Ćorića, Šilića i Džidića Široki je pobijedio 2:1, a trener Branko Karačić samo se nada da fokusiranost na rezultate neće popustiti ni u nedjelju protiv Kozare.
- Bila je to jedna rastrgana utakmica u kojoj smo i mi i oni nastupili s kombiniranim sastavima. Ja sam se za takav potez odlučio da bih sačuvao određene igrače, što zbog bolesti, što zbog premorenosti, rekao je Karačić, dodavši da je zadovoljan konačnim ishodom. - Išli smo tamo ponajprije s ciljem zabiti gol i ostvariti rezultat koji će nam dati veće šanse za prolaz dalje. Sada tu utakmicu moramo što prije zaboraviti.
Zašto zaboraviti? Pa ne toliko zbog igre, koliko zbog činjenice da u nedjelju čeka novi ogled - na Pecaru u okviru 9. kola Premier lige dolazi Kozara.
- Ovo je utakmica s kojom možemo puno dobiti. Moramo ostaviti srce na terenu da ne bi ni slučajno došlo do toga da uprskamo sve dobro napravljeno u prethodnih osam kola, smatra šef struke Širokobriježana, te pojašnjava zašto se toliko pribojava ove utakmice.
Naime, s Kozarom je Široki ove sezone već igrao, izbacivši je u šesnaestini finala Kupa BiH..., ali tada je momčad iz Gradiške bila znatno oslabljena, nekompletna...
- Očekujemo jednu zatvorenu formaciju Kozare koja će uz to biti i kompletnija nego je bila u Kupu. Oni nemaju što izgubiti u nedjelju.
A jako bitan čimbenik u svemu ovome činjenica je da Široki imao jako puno problema s ozljedama.
- Kao prvo, ne možemo računati na Kožula koji ima tri žuta kartona. Wagnera gledamo osposobiti, ali isto tako ne želimo mu dodatno ugroziti zdravlje. Džidić ima problema s aduktorom, Ćorić s trbušnim zidom, Šilića muči koljeno...
Jasno je da će nedjeljni sastav protiv Kozare također biti zapravo kombiniran, iako će Karačić na teren poslati ono najbolje što ima. Iz te perspektive bilo je važno kako će u Lukavici odigrati zamjene tipa Ante Serdarušića, Slavka Brekala, Marija Ljubića. Karačić pak nikog od njih nije htio izdvojiti.
- Ovo je zbog toga da bi tim igračima dali kontinuitet bila vrlo važna utakmica..., da nastave puhati za vrat udarnoj postavi. Želim jednu natjecateljsku, ‘fajtersku' momčad, rekao je Karačić, za kraj dodavši: Sada u nadolazeće utakmice ulazimo kao favoriti, a to treba opravdati. Trebat će nam i sreće.

Šest pogodaka Vareje

S nova dva gola protiv Slavije u Kupu Argentinac Juan Manuel Varea dodatno je svojom formom podsjetio na partije iz pretprošle sezone kada je bio prvi topnik momčadi. Sada je autor šest golova, od čega ih je pola zabio u Kupu. Slijede Wagner (2), Mišić (2), Ivanković (2), te Zakarić, Kvesić, Ćorić, Roskam i Džidić po jedan.

Dnevni list