Karačić: Imamo najveće šanse za jesenski naslov

Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, KUP BIH, NK Široki Brijeg, prozivka, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, otkaz, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić

Za takav ishod velike zasluge idu obrani, a ponajviše Luki Bilobrku koji je mrežu netaknutom uspio sačuvati šest prvenstvenih duela za redom.
Ukupno 540 prvenstvenih minuta širokobriješki prvi čuvar mreže nije kapitulirao, a u Trebinju je imao posla. U prvom je dijelu u dva navrata odlično reagirao, zaustavivši pokušaje Markovića i Zečevića, što su uz par situacija iz drugog dijela (Zečevićeva vratnica iz 48. minute) bile najbolje prilike Trebinjaca. Trener Branko Karačić nije ga htio posebno isticati, jer pohvale su po njemu zaslužili svi defanzivci.
- Svaka čast za partije koje je pružio, ali naravno da zasluge za to idu i obrani. Koncentriran je, a onih malo neugodnih situacija koje ima uglavnom riješi bez problema, rekao je strateg prvenstvenih lidera koji je utakmicom u Trebinju uglavnom bio zadovoljan. - Ravnopravna partija, može proći. U drugom dijelu nikako nismo mogli uspostaviti igru, pa smo bodom iz tvrdog Trebinja zadovoljni. Da je bilo više agresivnosti, možda bi bilo i bolje, ali ponavljam - bodom smo ovog puta zadovoljni.

Razlog za nešto slabiju partiju nije tražio u eventualnoj potrošenosti igrača, koji su uostalom iza sebe kao i ostali imali prvenstvenu pauzu.
- Ne vjerujem da je to bilo na stvari, tu se ne treba stvarati neki problem jer ga nema. Mi jednostavno priznamo kada odigramo loše, a to je sada bio slučaj. Bilo je previše neraspoloženih igrača i to je jednostavno bilo to.
Široki sada uoči pet preostalih kola jeseni ima bod prednosti nad prvim pratiteljem Sarajevom, što je za Karačića i dalje vrlo dobra situacija.
- Rekao sam u pripremi ove utakmice da bi nam tri boda pa skoro zajamčila jesenski naslov, a da bi bod i dalje bio dovoljan da zadržimo najveće šanse da prvi dio prvenstva završimo na prvom mjestu.

Prije dvije vezane domaće utakmice Široki u srijedu ima još za odraditi i uzvrat osmine finala Kupa BiH, no šef struke na Pecari priznaje da razmišlja i o sljedećem prvenstvenom protivniku, Čeliku.
- Čelik je kao i mi u jednom pozitivnom nizu (pet utakmica bez poraza u prvenstvu op. a.), tako da znamo da nas čeka jedna teška utakmica, rekao je za kraj.

Debi Jefthona

U Trebinju je debitirao brazilski stoper Jefthon koji je na Pecaru stigao prije par tjedana, no pravo nastupa stekao je tek uoči 10. kola. Odigrao je tek nekoliko posljednjih minuta susreta, zamijenivši mladog Dinu Ćorića.
- Nisam u ovako jednoj važnoj utakmici htio više riskirati s igračem koji nije igrao jedno vrijeme, vjerujem da će se više vremena za njega naći u Kupu protiv Slavije, rekao je Karačić.

Jefthon je u Široki došao nakon raskida ugovora sa Zagrebom, a ovaj iskusni defanzivac prethodno je igrao i u Češkoj, te Rusiji. Iskustvo Premier lige vuče iz dana kada je nosio dres Posušja (sezona 2003./2004.).

Wagner se vraća u srijedu protiv Slavije

U srijedu na Pecaru u okviru uzvrata osmine finala Kupa BiH stiže Slavija. Tim iz Istočnog Sarajeva donosi deficit od 1:2 iz utakmice u Lukavici.
- Bez obzira na njihove rezultate u posljednje vrijeme, ne smije ih se podcijeniti. Ipak, mi ćemo u ovom susretu dati priliku igračima koji su manje igrali, a provjerit ćemo i koliko nakon duže oporavke može i Wagner.
Podsjećamo, brazilski kreator igre na terenu se nije našao ukupno pet utakmica, a prethodno tomu bio je glavni igrač u Karačićevoj momčadi.

Raspored do kraja jeseni

Široki je manje-više u svoju korist riješio derbije - Željezničar je dobio na Pecari 2:1, s Borcem je kod kuće remizirao 1:1, a Sarajevo na Koševu savladao 1:0. Taj je posao odrađen, no ne može se reći da sada slijede "male utakmice", što dokazuje i prvi pogled na preostale utakmice jeseni.

Široki Brijeg - Čelik
Široki Brijeg - Rudar
Travnik - Široki Brijeg
Široki Brijeg - Zrinjski
Olimpic - Široki Brijeg

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list