Karačić gasi Ćutukovu vatru

Ćutuk je trajao kratko. U klubu smatraju da je previše fulao u dvije utakmice s Olimpijom, da nije snimio situaciju - drugim riječima nije se snašao.

Piše: Slaven Nikšić/ Dnevni list

Samo dva dana na Pecari su se premišljali i onda još pomalo vruće glave odlučili napraviti rez. Vodili su se logikom "ako je ovako počelo, teško može izdobriti" i vjerojatno dobro odlučili, jer Ćutuk nakon Ljubljane teško da je imao potporu ikoga - njih u klubu, za igrače ne znamo, navijača nipošto. Stvorila se takva atmosfera da je razlaz nakon samo dvije utakmice bilo nešto što se moralo dogoditi. - Dogovorili smo sporazumni raskid jer nismo bili zadovoljni igrom u dvije utakmice s Olimpijom, nema tu pameti, prokomentirao je potez Uprave predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić. 

A što Karačića čeka? Trener čija su dva prethodna angažmana završila prijevremenim razilascima sa Šibenikom i Osijekom imat će dobar kadar na raspolaganju, vjerojatno i pokoje pojačanje. U Ljubljani je bio na tribinama i vjerojatno donekle snimio situaciju, no to je bila previše nebulozna partija Širokog da bi dobio jasnu sliku. Vidio je vjerojatno poprilično nesigurnog vratara Borisa Baćka, tanku zadnju liniju, donekle i neuvjerljiv napad, koji je zapravo najjača točka tima. Jelić ni ovdje nije trošio previše riječi, htio je biti jasan. 

- Da ne mislimo da će biti kvalitetno rješenje, ne bi ga ni dovodili. Vjerujemo da će trener Karačić ispuniti klupske ambicije i da će izboriti nastup u Europi.
Dodao je zatim predsjednik kluba i odgovor na spekulacije o dovođenju novog vratara..., Baćak, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Iranu, očito nije dorastao zadatku, a sve i da jest, to sada nećemo doznati jer je njegov status u Ljubljani doživio težak udarac, što je dijelom i pogrešna procjena bivšeg trenera Ćutuka. Ostaje mu sada raditi u pozadini i pokušati se vratiti, jer - dolazi zamjena.
- Pojačat ćemo se ovih dana novim vratarom i stoperom, u pregovorima smo s nekoliko igrača, vjerojatno ćemo to riješiti do kraja tjedna.
Vratar je vjerojatno stasiti Luka Bilobrk. Bivši čuvar mreže Čelika jedan je od cjenjenijih vratara u BiH, a upravo je njegov kalibar potreban da se dostojno popuni praznina koja je nastala odlaskom dugogodišnjeg prvog vratara Dejana Bandovića.

Četvrti trener u roku godine


Na početku prošle sezone momčad je preuzeo Ivo Ištuk. Stalni kandidat za klupu Širokog šefovao je do 19. kola, nakon čega je zbog serije loših rezultata došlo do razlaza. Zamijenio ga je debitirajući u 20. kolu protiv Travnika Blaž Slišković koji je spasio stvar i odveo momčad u Europu, a nakon njegovog odlaska zbog posla u Saudijskoj Arabiji doveden je stari novi trener Mario Ćutuk. On je najkraće trajao, samo dvije europske utakmice ovog ljeta kroz koje Široki nije ostvario cilj preskoka barem prve prepreke. Branko Karačić je četvrti trener u roku godine dana, ako tu ne računamo i prijelazno rješenje između Ištuka i Sliškovića - Marija Bazinu.

Ćutuk: Da smo izdržali početni pritisak...


- Da smo zadržali 0:0, vjerojatno bi se u potpunosti zatvorio. Ali nije bilo tako. Nije to bio loš dan, prevaga su bila ta dva gola nakon naših nespretnih intervencija. Olimpija je bila bolja, odgovorio je sada već bivši trener Širokog na naš upit što bi promijenio u uzvratu s Olimpijom da može.
Iz ovog se da zaključiti da je njegovo viđenje očito bilo to da je Olimpija jasno bolja momčad s kojom se Široki teško mogao nositi. Čelništvo kluba situaciju je vidjelo drukčije i dogodilo se što se dogodilo.