Kapetani Zrinjskog i Veleža: Neka derbi počne i završi na terenu

Za Studio88 Mario Ivanković i Dženan Zaimović pričaju o gradskom derbiju i onome šta nogomet za njih znači...

U subotu se u Vrapčićima igra gradski derbi, susret između Veleža i Zrinjskog. Kao kapiten će na teren ovoga puta izaći samo Zaimović, jer s druge strane Ivanković nema pravo nastupa. Ali, obojica imaju dovoljno 'derbija u nogama', da se prisjete najgorih i najdražih...

"U lošem će mi sjećanju uvijek ostati derbi u Vrapčićima, u kome smo pobijedili s 1:0, ali je tada zbog gluposti nastradao dečko koji je skupljao lopte. To su grozne stvari, i iskreno se nadam da se takvo nešto neće ni ponoviti", otkriva Zaimović.

"Moram se složiti sa Zaimom, i meni je taj ostao u lošem sjećanju. A inače, nijedan derbi koji izgubiš ne možeš pamtiti po lijepom", dodaje Maka.

Obojica su na derbijima postizali golove. Jedan od odigranih Pod Bijelim Brijegom odlučio je upravo Ivanković svojim pogotkom za 1:0, ali priznaje da mu to nije i najdraži: "Kada smo pobijedili u Vrapčićima 2:0, bilo je to posebno. Jer, ovdje se ne očekuje da gost pobijedi u takvoj jednoj utakmici, a kad se ne nadaš, još je ljepše".

Zaimović je sretan što je imao priliku zabiti gol Pod bijelim Brijegom, ali više od toga žali što nisu uspjeli doći do bodova: "Uvijek mi je želja bila zabiti gol pod Bijelim, to smo svi mi koji smo od malena u Veležu sanjali. Ipak, kad se sada osvrnem na svoju karijeru, žalim za propuštenim prilikama upravo na takvim utakmicama. Mislim da smo tada, ako ništa drugo, zaslužili bili bod".

Jedan drugog, kažu, cijene i kao igrača i kao osobu. Jer, sve što su naučili, zajedno su naučili. "Kao djeca smo skupa igrali u Veležu, i vjerovatno smo tada naučili sve što sada znamo. Šteta je što je mostarski derbi danas derbi začelja, to je prava šteta za ovaj grad. Ali, ne sumnjam da će na terenu biti fer i korektno, kao i uvijek do sada", kaže Ivanković.

Obojica se nadaju da će u nogometu ostati i nakon završetka igračke karijere. "Obojica smo se školovali u tom smjeru. Pronalazit ćemo talente i praviiti od njih igrače, a oni će odlaziti u Velež", našalio se Zaimović.

Svjesni da su utakmice poput ove između Veleža i Zrinjskog posebne težine, obojica su otkrili čemu se nadaju. "Mnogi derbiji u svijetu počinju i završavaju na terenu, vrijeme da takvo nešto bude i kod nas", kaže Zaimović, a Ivanković dodaje: "Želio bih da navijači oba kluba na derbiju naprave dekor dostojan ovog grada, na kome će nam pozavidjeti cijela BiH".