Kapetan velikoga srca: Srna je donirao 20 tona mandarina...

Darijo Srna, Prema FIFA-inoj statistici, arjen robben, nogomet, FIFA, SP u Brazilu, nogomet, Hrvatska nogometna reprezentacija, AZERBAJDŽAN, Darijo Srna, donacija, srce, mandarine, Hrvati, izbor, nogometaši, Darijo Srna, Vatreni, Hrvatska zemlja, HNS, Darijo Srna, Darijo Srna, uzeir srna, Darijo Srna, Hrvatska zemlja, Darijo Srna, Darijo Srna, kapetan vatrenih
Ovo je moj grad. Ovdje sam 11 godina i ovo je iz srca, rekao je Darijo Srna.

Hrvatski kapetan kupio je 20 tona mandarina, platio sve troškove prijevoza i poklonio ih djeci u Donjecku koja su pogođena ratnim strahotama. Srna je u Šahtaru sazrio kao igrač i kao osoba, kaže kako se povezao s navijačima i gradom, a ovo je njegov način zahvale. Dodaje kako će poslati još jednu turu pomoći.

- Mi igrači moramo pomagati. Ovo mi je palo napamet još davno. Kad je došlo do realizacije, samo sam pitao za transport od Hrvatske do Donjecka. Ne radim ovo da bi mi netko rekao: "Bravo, Darijo". Ovo je iz srca i duše za sve građane Donjecka - dodaje hrvatski kapetan, čije će mandarine jesti preko 20.000 djece.

Šatharova Donbass Arena granatirana je nekoliko puta. Nedavno su granate ubile dvoje dječaka koji su u tom trenutku igrali nogomet.

Šahtar više ne igra domaće utakmice u Donjecku, koji je snažno uporište proruskih separatista i strateški važan cilj ukrajinske vojske. Iako je primirje između proruskih separatista i Ukrajinaca dogovoreno početkom rujna, ali ono se često krši.

- Nedostaje mi Donbass Arena svaki dan. Gledam i čitam vijesti i sve što se događa. Nakon svake utakmice, nakon svakog gola, kažem dečkima da je ovo sve za Donjeck i ljude tamo - kaže Srna.

Kapetane, svaka čast.

24sata.hr