Kamp NK Široki Brijeg na Blatu išaran prijetećim i uvredljivim porukama

Kamp NK Široki Brijeg na Blatu išaran prijetećim i uvredljivim porukama

Rezultatska kriza se nastavlja unutar NK Široki Brijeg. Novi loš rezultat isprovocirao je val nezadovoljstva među navijačima kluba s Pecare.

Odmah po završetku utakmice između Širokog Brijega i Tuzla Cityja (1:3) u nedjelju navečer, grupica od pet nezadovoljnih navijača zaputila se na klupski kamp Musa-Karačić na Blatu te su ispisali na zidovima više prijetećih i uvredljivih poruka prema rukovodstvu NK Široki Brijeg, sportskom direktoru Daliboru Šiliću te igračima kluba.

Nakon što je tijekom utakmice u nekoliko navrata zatražen odlazak uprave, pojedinci su odulučili prenijeti svoje nezadovoljstvo na nešto drugačiji, ali potpuno neprimjereniji način.

Atmosfera oko kluba s Pecare trenutno nije nimalo zdrava, no opet postavlja se pitanje ima li smisla pisati ovakve poruke i uništavati nešto što je godinama stvarano, u što je godinama ulagano i mjesto na kojemu svakodnevno trenira preko 200 djece.

Na ispisanim grafitima, istaknute se brojne prijeteće poruke uz korištenje simbola iz bivših totalitarnih sustava.

Stanje u kojem se klub s Pecare nalazi treba biti podložno svakoj kritici, gdje bi svatko odgovarao za svoj dio posla, ali ovakvim činovima se dobiva samo kontraefekt.

Kako se neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv od izvora iz NK Široki Brijeg počinitelji ovog vandalskog djela su pronađeni i nad njima se provodi kriminalistička unutar MUP-a ŽZH. U pronalasku počinitelja pomogle su snimke s nadzornih kamera na Kampu.

Tijekom ponedjeljka klupski djelatnici su grafite vrlo brzo prebojali, no kako portal Jabuka.tv doznaje ovo nije prvi put da je klupski kamp išaran, sličan čin dogodio se prije nešto više od mjesec dana, samo je broj grafita bio nešto manji.

U svakom slučaju teški dani su pred NK Širokim Brijegom, atmosfera je oko kluba je potpuno narušena, Plavo-bijeli su deveti na ljestvici sa samo sedam bodova pa će svi oni koji tvrde kako vole ovaj klub, a bili su uključeni u njega ili jesu i danas uključeni, morati sjesti i razgovarati kako pomoći klubu i stabilizirati ga.

A isto tako oni koji su spremni ispisivati ovakve poruke za koje nema nikakva opravdanja, se trebaju dobro zapitati iskazuje li se ljubav prema svome klubu na ovakav način.