Kako su njemački Hrvati namještali utakmice u BiH?

kladionica, pljačka, pljačka kaladionica, nogomet, namještaljka, kladionice, namještanje utakmica, sud, pljačka, kladionica, Mostar, pljačka, kladionica, namještanje utakmica, kladionica, Grude, pljačka, kladionica, kladionice, uhićenje, ovisnost, kocka, Mostar, kladionica, dobitak, Posušje, škola, kladionice, kladionice, BIH, sda, kockar, kockarnice
Ante Š. i Marijo C. su glavni osumnjičenici za moguću namještaljku. Kako doznaje Deutsche Welle, Ante Š. je priznao njemačkim istražiteljima da je s Marijom C. zajedno „utjecao" na igrače obiju ekipa, te na suce. Cilj: momčad iz Armenije je trebala izgubiti. Za „podmazivanje" igrača i sudaca platili su ukupno 50.000 eura.

Ono što je posebno pikantno u ovom slučaju je, kako doznajemo od izvora u njemačkim istražnim krugovima, kontakt Ante Š. s jednim od najpoznatijih (bivših) hrvatskih nogometaša. Ante Š. ga je obavijestio o organizaciji manipulacije, kako bi i on profitirao od moguće dobiti u kladionici.

Radi se o jednom od članova „zlatne" generacije hrvatskog nogometa, čovjeku koji je nastupao za nekoliko velikih inozemnih klubova.

No, od ilegalne zarade nije bilo ništa. Utakmica Širokog s Armencima završila je onako kako nije bilo dogovoreno: pobijedio je Banants Yerevan.

Važnu ulogu u suđenju Anti Š. i Mariju C. će imati još jedna utakmica Europske lige u kojoj je nastupio jedan klub iz BiH. Radi se o susretu između Aalborga BK i FK Slavije iz Sarajeva. Susret bez postignutih golova je odigran 16.7.2009.

Marijo C. se, po saznanjima Deutsche Wellea, na dan održavanja susreta nalazio u Danskoj - kako bi s ukupno 60.000 eura „kupio" suradnju igrača i jednog klupskog čelnika Slavije u organizaciji namještaljke.