Kako će izgledati Conteov Chelsea: 'Lude' formacije i skupa pojačanja

Antonio Conte, Chelsea, trener
Iako se o tome dugo pisalo, napokon je i službeno potvrđeno kako će Antonio Conte sljedeće sezone sjediti na klupi Chelseaja. Roman Abramovič morao je odgovoriti na poteze konkurenata i doveo je 'vruće' trenersko ime koje će dodatno pojačati trenersku elitu u Premierligi.

Aktualni izbornik Italije preuzima Chelsea u trenutku kada je klub na koljenima. Ligu prvaka sljedeće sezone neće igrati, ali to je i olakotna okolnost, jer broj utakmica i ritam engleskih natjecanja su neumoljivi. Conte će imati više vremena posložiti neke stvari, više od primjerice Pepa Guardiole u Cityju.

Talijanski mediji bave se izgledom novog Chelseaja u kojem će Conte u vrh engleskog nogometa možda donijeti formaciju s trojicom u obrani. Pokušavali su je i drugi velikani igrati, ali takvi eksperimenti nisu dugo trajali. No, Conte je s 3-5-2 pokorio Italiju...

Trojica u obrani ili četvorica u - napadu?

Ipak, Engleska nije Italija i nitko nikad tamo nije osvojio naslov prvaka s trojicom u zadnjoj liniji, ni s 3-5-2 niti s 3-4-3. Ima Antonio Conte u glavi i 'ludu' 4-2-4 formaciju s dva krila i dva napadača. Ovom je taktikom stigao do klupe Juventusa forsirajući je u Bariju i Sieni. U Torinu je pak bio Pirlo oko kojeg se takva formacija nije baš mogla složiti. I bolje da nije...

Tko ga čeka u Londonu? Talijanski mediji tvrde da John Terry sigurno ne odnosno Conte ga logično ne vidi u svom idealnom sastavu. Vidi zato Leonarda Bonuccija kojeg će pokušati preoteti Juveu, baš kao i Paula Pogbu za kojeg će Abramovič morati posegnuti duboko u džep. Na dubinu od preko 80 milijuna eura.

Uzet će Staroj dami i Juana Cuadrada, ali on je ipak igrač Chelseaja na posudbi. Na meti Contea navodno su i Romin zadnji vezni Radja Nainggolan, ali i branič Kostas Manolas. Gazda će morati skupo platiti još jednu želju - Edinsona Cavanija, a moglo bi se krenuti i u pokušaj vraćanja jedne od Mourinhovih grešaka, Romelua Lukakua.

Spominje se i mladi Nijemac Rudiger pa Gonzalo Higuain, ma gotovo sve najbolje iz Serie A. U kombinacijama su i dva Hrvata, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, no ovaj put ih mediji nisu 'selili' u London.

Ispala su ova imena Conteu u nekim razgovorima s novinarima, ima tu i menadžerskih dojava, a tko će sljedeće sezone sve završiti na Stamford Bridgeu vidjet ćemo za koji mjesec. Jasno je da samo da će ovo biti vjerojatno najspektakularniji prijelazni rok dosad.

gol.hr