Kakav Ronaldo, hrvatski as vuče Juve na startu sezone: Mandžo zabio i asistirao za pobjedu

Mario Mandžukić
...a Mandžukić i Perišić su upisali po pogodak i asistenciju. Obojica su se tako upisala u strijelce i drugo kolo uzastopce nakon što je napadač Juventusa prošlog tjedna zabio u pojedi protiv Lazija (2-0), a krilo Intera u remiju protiv Torina (2-2).

Mandžukić je postigao pogodak na stadionu Ennio Tardini već u drugoj minuti utakmice. Juan Cuadrado je ubacio s desne strane, a Mandžukić pucao glavom, no pogodio je braniča Simonea Iacoponija u leđa, nakon čega se lopta sretno odbila do hrvatskog napadača koji nije propustio poklon postigavši pogodak za vodstvo Stare dame. Bio je to njegov 36. gol za Juventus.

U nastavku prvog poluvremena Parma je bila bolja i izjednačila je u 33. minuti preko Gervinha. Ipak, u drugom poluvremenu talijanski prvak je ubacio u brzinu više i u 58. minuti gosti su ponovo poveli. Douglas Costa je lijepo uposlio Mandžukića koji je petom asistirao Matuidiju, a ovaj zabio pod gredu u bliži kut suparničkog gola.

Mandžikić je na terenu proveo cijeli susret, baš kao i Cristiano Ronaldo koji je odigrao još jednu blijedu predstavu u dresu talijanskog velikana.

Sjajnu predstavu pružio je i Ivan Perišić u Interovoj pobjedi 3-0 protiv Bologne.

Gosti su poveli u 66. minuti golom Radje Nainggolana koji je odlično pucao unutar kaznenog prostora nakon asistencije Mattea Politana. Inter je utakmicu prelomio u 82. minuti golom Andrea Candreve nakon sjajnog Perišićevog proigravanja. Akciju je započeo Marcelo Brozović uposlivši Matiasa Vecina koji je gurnuo loptu Perišiću na krilo, a ovaj sjajnom loptom uposlio Candrevu za vodstvo 2-0.

Odličan nastup Perišić je okrunio u 84. minuti drugim golom ove sezone. Nakon što je primio loptu u kaznenom prostoru, Perišić je 'slomio' braniča Federica Mattiella te potom pogodio gornji desni kut.

Hrvatski reprezentativac je zabio i prošlo kolo u remiju protiv Torina (2-2), a bio je to njegov 32. gol u dresu Nerazzurra. Perišić i Brozović su odigrali cijeli susret, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.

Juventus s tri pobjede iz tri kola vodi na ljestvici, dok je drugi Napoli sa šest bodova i utakmicom manje. Šest bodova i susret manje ima i SPAL na trećoj poziciji. Inter je nakon prve pobjede sezone skočio na sedmo mjesto sa četiri boda.

gol.hr