FOTO  Kadeti: FK Željezničar-HŠK ZRINJSKI 3:2

kadeti, HŠK Zrinjski, FK Željzničar

Prvi dio rezultatski je pripao ekipi Zrinjskog. Domaći tim je imao nekoliko vrlo dobrih prilika, ali je gostujući golman Miletić odlično reagovao i spasio svoju mrežu. Gosti su pokušavali da naprave nešto više prema naprijed, ali sve njihove pokušaje je bez problema zaustavio golman Brajlović. Pet minuta prije kraja prvog dijela, Bošnjak se ozborio za jednu loptu po lijevoj strani, ubacio je u peterac, a Miličević je pospremio u nebranjenu mrežu za vodstvo gostiju na poluvremenu.

Drugi dio Plavi otvaraju dosta ofanzivnije i konkretnije, a nakon nekoliko poluprilika Šošić je iskoristio jednu skusenost odbrane gostiju i postigao pogodak za poravnanje. Isti igrač dvije minute kasnije odlično šutira sa preko 25 metara, ali golman gostiju brani njegov udarac. I Musić je pokušao nakon Šošića, ali je Miletić bio siguran.

Gol za preokret postigao je Šošić koji je sjajnim udarcem sa preko 25 metara od prečku pogodio mrežu gostiju. Jednu grešku golmana gostiju nakon koje je sviran indirekt, Durajović je preciznim udarcem sa deset metara pretvorio u pogodak.

Nikša Šilić je tri minute prije kraja susreta smanjio prednost Željezničara na 3:2 kada je pogodio sa bijele točke. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa je Željezničar proslavio pobjedu rezultatom 3:2.

FK ŽELJEZNIČAR: Brajlović, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Šošić, Džanko, Gasal, Husić i Musić.

HŠK ZRINJSKI: Miletić, Vrankić, Bošnjak, Šuta, Jozić, Mičeta, Škembić, Tiro, Miličević, Bašić i Šilić.