Juventus ponudio 30 milijuna eura za Sancheza

Alexis Sánchez, FC Barcelona, Alexis Sánchez, Juventus

Talijanski mediji navode kako su generalni direktor torinske 'Stare dame' Giuseppe Marotta i sportski direktor Fabio Paratici razgovarali s kolegama iz Arsenala uputivši im službenu ponudu za čileanskog reprezentativca.

Sanchezu za 18 mjeseci ističe ugovor s 'topnicima' a odbio je potpisati novi, pa se nagađa kako će ovoga ljeta napustiti klub.

Juve je već jednom pokušao angažirati Sancheza i to 2011. godine dok je igrao za Udinese. Međutim, ponuda Barcelone je bila daleko izdašnija i Čileanac je za 26 milijuna eura preselio na Camp Nou. U Barci se zadržao do srpnja 2014. kada je za 34 milijuna eura preselio u London.

Posao Juventusu ovoga puta mogao bi pokvariti PSG. Francuski prvak također želi Sancheza, a pitanje je mogu li Torinezi financijski pratiti ponudu pariškog kluba.
Dio novca za ovaj transfer Juve misli namaknuti prodajom Simonea Zaze i Kingsleyja Comana. Zaza je trenutačno na posudbi u Valenciji, a Coman u Bayernu.

Prelaskom u Torino, Sanchez bi dodatno zaoštrio konkurenciju u napadu. Massimiliano Allegri trenutačno u sastavu ima četiri napadača - Paula Dybalu, Gonzala Higuaina, te dvojicu hrvatskih reprezentativaca Maria Mandukića i Marka Pjacu.
Sanchez je ove sezone u 34 nastupa za Arsenal zabio 20 golova i dodao 16 asistencija.

Hina